Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Návštěvníci festivalu Za poklady Broumovska již přispěli na opravu kostelů více než 100 tisíci korunami
banner

Návštěvníci festivalu Za poklady Broumovska již přispěli na opravu kostelů více než 100 tisíci korunami

René Herzán

Pondělí, 15. srpna 2011

Návštěvníci festivalu Za poklady Broumovska již přispěli na opravu kostelů více než 100 tisíci korunami

Více než 2000 lidí již zavítalo na letošní ročník festivalu Za poklady Broumovska a během sedmi dosud uskutečněných koncertů dobrovolným vstupným přispěli na údržbu kostelů tzv. broumovské skupiny částkou přesahují 105 tisíc korun. 

Sobotní sedmý koncert patřil souboru Orbis trio. Tři nástroje – housle, violoncello a klavír, tři hudebníci – Petra Vilánková, Petr Malíšek a Stanislav Gallin, laureáti řady hudebních soutěží. Díla Antonína Dvořáka, Johana Sebastianna Bacha a Dmitrije Šostakoviče v podání nositelů "Ceny Českého spolku pro komorní hudbu" pro rok 2010 rozezněla prostory kostela, na kterém se velmi viditelně podepsal zub času. Umění mladých hudebníků tleskaly více než dvě stovky lidí, mezi kterými byla i řada malých dětí. I ty naslouchaly dílům klasiků s překvapivou pozorností. Návštěvníci tohoto koncertu přispěli na dobrovolném vstupném částkou přesahující 11 tisíc korun.

Na příštím koncertu se představí jeden z nejlepších českých violoncellistů Jiří Bárta s klavíristou Janem Čechem v sobotu 20. srpna v 18 hodin v kostele sv. Jiří a Martina v Martínkovicích.

Zvuková fotogalerie Jana Fliegera z koncertu v Heřmánkovicích.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)