Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Nejbližší program ArtCafé přinese jazz i taneční vystoupení
banner

Nejbližší program ArtCafé přinese jazz i taneční vystoupení

Kateřina Ostradecká

Středa, 27. května 2020

Nejbližší program ArtCafé přinese jazz i taneční vystoupení

Po dvouměsíční nucené pauze se do programu Vzdělávacího a kulturního centra Broumov vrací živá vystoupení hudebního klubu ArtCafé. V nejbližších třech akcích se mohou milovníci kultury těšit na jazzová i taneční vystoupení.

Koncert ArtCafé - Najponk trio
Středa 27. 5. 2020 od 19:00
Sál Kreslírna, Klášter Broumov

Najponk vychází přímou linií z klasických jazzových kořenů: swingujícího rytmu a blues. Jeho hra je osobitou reinterpretací jazzové klasiky bez zbytečných avantgardních experimentů, která vyniká nápaditostí, virtuozitou a hráčským entuziazmem. Poetickým hudebním projevem spolu s kultivovaným úhozem a dokonalým jazzovým frázováním se řadí mezi „storytellers“ – vypravěče příběhu, představující v hudebním světě nejvyšší interpretační metu. Rozvíjení jazzové tradice v rámci jejích původních zákonitostí nejlépe vystihují jeho vlastní kompozice. Najponk hraje přímočarý akustický jazz. V klasickém složení (piano, kontrabas a bicí) uslyšíte jak jejich vlastní úpravy standardů, tak Najponkovy autorské skladby. Vstupné 190 / 150 Kč (pro členy klubu ArtCafé).

Koncert ArtCafé - EQ JAZZ (CZ/USA/RU)
Středa 10. 06. 2020 od 19:00
Sál Kreslírna, Klášter Broumov

Repertoár kvarteta, které vzniklo v roce 2018, vychází z jazzu čtyřicátých a padesátých let dvacátého století. Zdrojem inspirace je hudba interpretů jako jsou Chet Baker, Billie Holiday a Ella Fitzgerald. Členy skupiny svedla kdysi dohromady pražská scéna tradičního jazzu a Letní jazzová dílna Karla Velebného. Tvůrčím záměrem je ztvárnit magický svět jazzové poezie a jazzového životního pocitu. Svět jazzových standardů je pro kapelu kaleidoskopem vyprávění o naději, která je na dně každé těžké chvíle, o humoru rostoucím ze smutných věcí, o něze a lásce. Vstupné 190 / 150 Kč (pro členy klubu ArtCafé).

ArtCAfé Extra - LEGOrytmus/ tYhle, Marie Gourdain
Pondělí 22. 06. 2020 od 17:00
Klášterní zahrada

LEGOrytmus skrze téma sportu nabízí cesty, jak můžeme přemýšlet o naší společnosti. Představení se inspiruje olympiádou, spartakiádou i aerobikem, aby přes pohybový slovník, který všichni známe, zobrazilo zvláštní partu sportovců, kteří se snaží dosahovat svých sportovních cílů nečekaným způsobem. Inscenace se humornou cestou snaží dojmout diváka, aby se začal ptát, co je výkon, forma, formace, rytmus,povinnost, řád, konvence, poddajnost, konformita a následně svoboda. Představení se uskuteční v rámci festivalu Tanec Praha 2020. Vstupné je 90 / 60 Kč (studenti, děti, senioři a členové klubu ArtCafé). Pořádá Vzdělávací a kulturní centrum Broumov ve spolupráci s tanečním festivalem Tanec Praha.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)