Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Nejen senioři v Broumově si užili šansonový večírek
banner

Nejen senioři v Broumově si užili šansonový večírek

Text a foto Petr Štěpnička

Pátek, 26. července 2024

Nejen senioři v Broumově si užili šansonový večírek

Už podruhé se prostorem kolem domu Pečovatelské služby rozezněly šansonové tóny. Po loňském vystoupení Jitky Štěrbákové, které sklidilo jednoznačný úspěch, paní Beata Hovorková se svým kolektivem pozvala tuto mimořádnou umělkyni do Broumova znova.

Podobné akce jsou vždy sázkou do loterie z pohledu počasí, to ale v den konání, tedy 25. července, vyšlo dokonale. I díky tomu se lidé začali na dvorku Pečovatelské služby objevovat již notnou chvíli před začátkem vystoupení, start byl plánován na pátou hodinu odpolední. Zejména ve tvářích obyvatel domu šlo zahlédnout příjemné očekávání a radost z konání hudebního programu přímo u jejich bydliště. Od věci nebyla ani skutečnost, že klienti Pečovatelské služby měli akci zadarmo, ostatní mohli zvolit výši vstupného dle svého uvážení. K dispozici byly nápoje i grilované pokrmy, přičemž o obsluhu se tradičně starali pracovníci a přátelé Centra naděje Broumov. Dle reakcí těch, kteří něco z nabídky jídel okusili, lze soudit, že si personál a vrchní šéfkuchař ostudu rozhodně neudělali.  

 

Došlo i na tanec

Samotné vystoupení bylo rozděleno do tří třetin, a to „na počest hokejistů“, jak s nadsázkou při úvodním slovu zmínila hlavní hvězda večera, která na dýchánek Pečovatelské služby přiletěla rovnou z jedné ze svých početných zahraničních štací. I to svědčí o výjimečném talentu Jitky Štěrbákové, jejíž přednes šansonových a kabaretních písní dokáže zaujmout posluchače napříč celou Evropou. V případě broumovského vystoupení do svého setu zařadila i kousky od Hany Hegerové, Hany Zagorové nebo Radůzy.

Strhující pěvecký výkon sympatická umělkyně doprovázela hrou na klávesy s neméně působivými rejstříky a obdivuhodnými preludii. Zhruba stovka posluchačů každou skladbu ocenila potleskem, v závěru programu se dokonce někteří odhodlali ke spontánním tanečkům. Stejně upřímné byly i reakce některých návštěvníků. „Doufám, že paní zpěvačka příští rok přijede zas“, „nečekala jsem, že to bude až takto povedené“, „byl to kouzelný večer“… takové věty se daly zaslechnout v závěru téměř dvouhodinové akce. Nezbývá, než dát spokojeným divákům zapravdu a těšit se na další ročník, na kterém již Jitka Štěrbáková přislíbila svoji účast. 

 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)