Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • "Není malých rokenrolí," zpívala s Tata Bojs celá klášterní zahrada
banner

"Není malých rokenrolí," zpívala s Tata Bojs celá klášterní zahrada

Kateřina Ostradecká

Úterý, 25. června 2019

"Není malých rokenrolí," zpívala s Tata Bojs celá klášterní zahrada

Zahrada broumovského benediktinského kláštera zažila největší koncert pod širým nebem ve své historii. V pátek 21. června zde zahráli Tata Bojs s Filharmonií Hradec Králové a jejich vystoupení přilákalo návštěvníky všech věkových generací z celé České republiky.

První letošní open air odstartovali v 19 hodin hosté – broumovská rodačka Eliška Buociková se svou kapelou a klarinetová čtveřice hudebních experimentátorů Clarinet Factory. Po deváté večer už pódium přivítalo hradecké filharmoniky a kapelu Tata Bojs, která "rozparádila" klášterní zahradu téměř dvouhodinovou hudební smrští.

"Jsem nadšený. Odvážili jsme se uspořádat největší koncert naší dosavadní produkce a ověřili si, že jsme spolu s interprety schopni vytvořit dobrou atmosféru i pozvat dostatek návštěvníků, aby to vše dávalo smysl. Hlavní produkční odvedla se svým týmem skvělou práci. Partneři při nás stáli. Dopoledne to byly trochu nervy, protože počasí se zdálo být proti nám. V hlavách jsme měli Broumovskou kytaru o týden dříve, kterou vyplavila silná bouřka a které jsme pak nabídli případnou pomoc. Ale nakonec vše dopadlo skvěle. Včetně nádherných kulis západu slunce. Myslím, že začneme shánět tipy na hlavního hosta open-air pro příští rok," uvedl Jan Školník, zakladatel Agentury pro rozvoj Broumovska, která koncert ve Vzdělávacím a kulturním centru Klášter Broumov uspořádala, a to i díky hlavnímu sponzorovi Hobra-Školník.

"Byl to pro nás výjimečný koncert na nádherném místě, se skvělou atmosférou. S šedesátičlenným orchestrem hradecké filharmonie v zádech a pod taktovkou Tomáše Braunera nás to hnalo dopředu, že jsme všechny písničky hráli o 5 bpm rychleji. Krásná energie a neopakovatelný zážitek! Po levé ruce barokní architektura a nad hlavou barokní mraky, ze kterých nakonec ani nezapršelo, takže počasí a genius loci místa k tomu dodalo své," řekl Milan Cais ze skupiny Tata Bojs.

Foto Tomáš Valášek

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)