Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Nezapomeňte si plánovat hudební léto na Broumovsku
banner

Nezapomeňte si plánovat hudební léto na Broumovsku

Marcela Lilingová, ředitelka festivalu

Pátek, 9. května 2014

Nezapomeňte si plánovat hudební léto na Broumovsku

Již za padesát dní zazní poprvé v letošním roce znělka hudebního festivalu Za poklady Broumovska. Pro ty, kdo chodí pravidelně i pro ty, kteří na koncerty zavítají poprvé, bude i letos připraven hodnotný hudební program včetně toho doprovodného – hudební dílny. Festival zahajuje 28. června v broumovském kostele sv. Vojtěcha Symfonický orchestr hlavního města Prahy, uzavírá 30. srpna ve vernéřovickém kostele sv. Michaela Pavel Šporcl.

Všech deset festivalových koncertů zná své účinkující i místa, kam přijedou zahrát. Program, tedy soupis skladeb, které zazní v jednotlivých kostelích, je odeslán královéhradecké diecézi ke schválení, grafické práce na propagačních materiálech jsou v plném proudu a na mém stole se shromažďují fotografie a životopisy účinkujících a návrhy smluv s nimi. Všichni členové Čestné rady potvrdili své členství a podporu festivalu stejně jako důvěru v naši práci.

Velmi si vážíme faktu, že i letos jsme získali záštitu kardinála Dominika Duky, převora Prokopa Sziostrzonka a hejtmana Lubomíra France. Jejich podpora oceňuje i zavazuje nezklamat stejně, jako důvěra obcí a měst regionu a přízeň posluchačů. Po každém koncertu, který se uskuteční, vidíme, že návštěvníci přijali festival za svůj, a že chtějí dobrovolným vstupným přispět a pomoci těm, kteří usilují o záchranu kostelů na Broumovsku.

Rok 2014 je v Česku vyhlášen rokem české hudby. Přijdete-li na některý z festivalových koncertů, uslyšíte v nenapodobitelném prostředí Dientzenhoferových kostelů to nejlepší z české hudby, ať se jedná o jména autorů či účinkujících umělců. Uslyšíte skladby Kryštofa Haranta, Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Gustava Mahlera či Bohuslava Martinů, ale i zahraničních skladatelů v podání violoncellisty Petra Špačka, sopranistky Lucie Silkenové, TRIA Martinů, Českého tria, Stamicova kvarteta, Kateřiny Englichové, Pavla Šporcla, Capelly Mariana a mnoha dalších.

Devátý ročník je generálkou na jubilejní desátý. Již nyní přemýšlíme, čím a jak toto jubileum oslavit. Vždyť deset let spolupráce a shody na tom, že architektonické perly broumovského regionu si pozornost zaslouží, že je třeba každé pomocné ruky, která k záchraně přispěje, je přeci důvod k připomenutí. A přispět k letní pohodě a potěše mysli broumovských obyvatel i těch, kteří sem přijedou ve své volné chvíli, je cíl stejně dobrý a krásný.

Více informací o festivalu najdete po 15. květnu na festivalových stránkách www.zapoklady.cz a zde na stránkách Našeho Broumovska.

Těšíme se na festival a těšíme se na vás.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)