Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • O čtvrté festivalové vystoupení se postará slavná česká harfenistka Kateřina Englichová
banner

O čtvrté festivalové vystoupení se postará slavná česká harfenistka Kateřina Englichová

René Herzán

Čtvrtek, 20. července 2017

O čtvrté festivalové vystoupení se postará slavná česká harfenistka Kateřina Englichová

O čtvrté festivalové vystoupení se v sobotu 22. července postará slavná česká harfenistka Kateřina Englichová. Ta od 18 hodin vystoupí v ruprechtickém kostele sv. Jakuba Většího. Vstupné na koncert bude dobrovolné, výtěžek bude určen broumovským farnostem na péči o kostely.

Kateřina Englichová se právem řadí mezi špičkové osobnosti českého interpretačního umění. Je absolventkou Curtisova institutu ve Philadelphii, v roce 1998 debutovala v Carnegie Hall v New Yorku. Koncertuje nejen doma, ale po celém světě – v USA, Kanadě, Číně, Německu, Japonsku či Francii. Spolupracovala s výraznými hudebními osobnostmi (M. Rostropovičem, E. Zukermannem) a byla hostem mnoha festivalů. V současné době vyučuje na New York University Prague.

Program koncertu

A. Hasselmanns - "Le source"- Etude de concert
B. Britten - Suite for Harp, op.183
J. F. Fischer - Etude de concert
P. Hindemith - Sonata für Harfe, op.
G. Tailleferre - Sonate pour l'arpe
Jan H. Trneček-B.Smetana - Fantazie na symfonickou báseň Vltava

12. ročník festivalu, nad nímž převzalo záštitu Ministerstvo kultury, podpořili partneři MND a Kasper, Veba, Raiffeisen Leasing a Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze a místní farnosti, město Broumov, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích. Mediálními partnery 12. ročníku festivalu jsou Český rozhlas Hradec Králové, Opera+, Harmonie, Týdeník Rozhlas, PROPAMÁTKY a Naše Broumovsko. Festival pořádá Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov a Za poklady Broumovska o.p.s.

Aktuální informace naleznou zájemci na webových stránkách festivalu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)