Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Ohlédnutí za 4. koncertem festivalu Za poklady Broumovska a hudební dílnou
banner

Ohlédnutí za 4. koncertem festivalu Za poklady Broumovska a hudební dílnou

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Pondělí, 21. července 2014

Ohlédnutí za 4. koncertem festivalu Za poklady Broumovska a hudební dílnou

České trio zcela zaplnilo kostel Všech svatých v Heřmánkovicích. Více než dvě stovky posluchačů odměnily skvělé podání děl Josepha Haydna a Bedřicha Smetany neutichajícím potleskem, kterým si vyžádaly postupně dva přídavky – Ježkův Bugatti step v úpravě člena Českého tria klavíristy Milana Langera a Chačaturjanův Šavlový tanec.

Devátý ročník festivalu přivítal už více než tisícovku návštěvníků. Přes 1100 milovníků klasické hudby, kteří se zatím letos vydali na koncerty Za poklady Broumovska, přispělo na dobrovolném vstupném částkou přesahující 70 tisíc korun. Výtěžek je určen na péči o kostely broumovské skupiny.

Jako každý rok i letos připravili organizátoři festivalu doprovodný program pro děti. Tuto sobotu proběhla v prostorách interaktivní výstavy Play Broumovsko hudebně - filmová dílna s hudebníkem Lumírem Hrmou a filmařkou Lenkou Wimmerovou. Malí umělci natočili krátký film, ve kterém hrají hlavní roli vystavené exponáty, ty také rozezvučeli a ze zachycených zvuků vytvořily hudební doprovod svého filmu. Výtvory nadšených mladých tvůrců budou brzy moci ocenit všichni návštěvníci festivalových stránek a You Tube.

Další etapu historie české hudby představí v sobotu 26. července pátý koncert festivalu Za poklady Broumovska. V podání klavíristy Karla Vrtišky v kostele sv. Barbory v Otovicích zazní díla Leoše Janáčka, Josefa Suka či Antonína Dvořáka.

Foto Jan Flieger

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)