Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Ohlédnutí za Broumovskou kytarou 2012
banner

Ohlédnutí za Broumovskou kytarou 2012

RENÉ HERZÁN

Pátek, 6. července 2012

Ohlédnutí za Broumovskou kytarou 2012

Jaký byl letošní hudební festival Broumovská kytara, jehož 16. ročník se konal minulou sobotu 23. června v areálu Dětského hřiště v Broumově.

Program nabídl nestárnoucí legendy české hudby Vladimíra Mišíka s kapelou ETC a punkovou kultovní skupinu Visací zámek, která na Broumovsku vystupovala poprvé. Skupiny Charlie Straight, The Spankers a Ska'n'daal zase měly fanoušky té mladé věkové kategorie.

Příjezd Visacího zámku vytvořil na tvářích pořadatelů několik vrásek. "Když už měl být Visací zámek asi 10 minut v areálu, tak zazvonil telefon, že s jejich dodávkou píchli. Informace o poloze zněla: "Jsme v Hronově a GPS nám píše 5km od Broumova!" Vyslali jsme pro ně rychle dodávku a zjistili, že visí na Pasách, takže se vše nakonec stihlo. Takových momentů bývá každý rok několik," líčil organizační strasti Tomáš Fröde.

V soutěžní části o uznání odborné poroty a diváků vystoupilo šest kapel. Bags, River Jordan, K2, Vomit Electronic, Downbelow a broumovští Kluci z marmelády, kteří to u diváků jednoznačně vyhráli. Cenu poroty a možnost zúčastnit se královéhradeckého festivalu Rock for People získalo hradecké dívčí trio K2.

"Letošní ročník nebyl úplně jednoduchý z hlediska financí. Odneslo to např. druhé podium, které už jsme nebyli schopni ufinancovat. Ovšem to, že si udržujeme stále stejný počet diváků, považujeme za obrovský úspěch a jsme za to vděční. Krom toho, letos vyšlo počasí, které nás v šestnáctileté historii festivalu potkalo jen párkrát," hodnotil festival Tomáš Fröde a zmínil se o reakci členů hostujících skupin: "Co se týče odezvy z řad kapel a hostů, ty jsou dlouhodobě velmi kladné. Snažíme se kapelám zajistit komfort. Většina se shoduje na tom, že je festival v krásném prostředí s atmosférou skoro až rodinnou. V backstage muzikant najde klid a taky pochvalují čistotu."

Festival skončil. Pořadatelé Broumovské kytary však už myslí na následující ročník. "Plány máme už léta stále stejné, ale motáme se v uzavřeném kruhu. Náš sen je dotáhnout do Broumova alespoň jednoho opravdu velkého interpreta. Zvýšit tak počet návštěvníků a udělat z festivalu zase o něco větší večírek. Bohužel jsme stále limitováni finančními možnostmi, které se oproti nákladům nezvyšují," řekl na závěr Tomáš Fröde.

Foto Jan Záliš 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)