Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Olmerová, Novák, zítra Hegerová. Jiří Černý dokončí trilogii vyprávění o hudebních legendách
banner

Olmerová, Novák, zítra Hegerová. Jiří Černý dokončí trilogii vyprávění o hudebních legendách

René Herzán

Úterý, 8. dubna 2014

Olmerová, Novák, zítra Hegerová. Jiří Černý dokončí trilogii vyprávění o hudebních legendách

Zítra navštíví Broumov a Kreslírnu bývalého klášterního gymnázia publicista a hudební kritik Jiří Černý. Po poslechových večerech věnovaných legendám české hudby Evě Olmerové a Petru Novákovi, tentokrát představí další, ještě žijící, zpěvačku a herečku Hanu Hegerovou.

Hana Hegerová, rozená Carmen Mária Štefánia (Beatrix) Farkašová-Čelková, narozená v Bratislavě, je významná československá zpěvačka a herečka, nekorunovaná královna československého šansonu. Zahraniční kritici ji nazývají Velkou dámou šansonu, Piaf z Prahy, nebo také Šansoniérkou se slovanskou duší. Prosadila se především jako zpěvačka šansonů, která nemá v zemích bývalého Československa žádnou srovnatelnou konkurenci. Široké publikum i odbornou kritiku zaujala především schopností dramaticky interpretovat text. Velké uznání sklidila i v cizině, hlavně v německy mluvících zemích. To a mnoho dalšího uvádí o Haně Hegerové server Wikipedia.

Zítra se dozvíte mnohem více z úst člověka z nejpovolanějších. "Já jsem tu byl nadšený už minule a mám takovou teorii, že rozhodující je třetí hraní. Takže pokud se příště sejdem a budem hrát Hegerovou, tak bych byl rád," řekl v závěru poslechového večera věnovaném Petru Novákovi Jiří Černý. Ta chvíle je tady, pořad Jiří Černý o Haně Hegerové začne v 19 hodin.

Článek k tématu: Písně Petra Nováka a vyprávění Jiřího Černého dojaly klášterní Kreslírnu

 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)