Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Ondřej Havelka nasadil laťku hodně vysoko
banner

Ondřej Havelka nasadil laťku hodně vysoko

René Herzán

Pondělí, 10. června 2013

Ondřej Havelka nasadil laťku hodně vysoko

Vrcholem sobotního Vinum et Cetera na nádvoří benediktinského kláštera v Broumově byl zpěvák a herec Ondřej Havelka a jeho skupina Melody Makers. "Myslím, že Ondřej Havelka nasadil laťku úrovně hudebního vystoupení hodně vysoko," pronesla po koncertu jedna z návštěvnic Tereza Sokolová z Broumova. Na desátý ročník se přišlo napít a pobavit přes 400 návštěvníků.

Vinum et Cetera znamená v doslovném překladu z latiny "víno a to ostatní". Vinum et Cetera, to je veřejná ochutnávka padesáti vzorků českých a moravských vín vybraných pro tuto příležitost hlavním someliérem Salónu vín České republiky Markem Babiszem a francouzských a švýcarských sýrů, které nabízel Petr Marek. Vinum et Cetera, to je symbióza vína, hudby a majestátnosti broumovského kláštera.

Kulturní program zahájilo taneční vystoupení tanečnic a baletek studia Fouette pod vedením choreografky Heleny Ogriščenkové. Publiku na nádvoří, které se zpočátku plnilo jen ostýchavě, potom zahrála studentská kapela z Náchoda Jam Defect, seskupení žáků Základní umělecké školy v Náchodě F. A. Band a asi nejlepší regionální jazzové těleso Jazz Generation.

Když nastoupila swingová kapela Melody Makers se svým leaderem Ondřejem Havelkou, tak bylo na nádvoří plno. Kapela hrála skladby 30. a 40. let, Havelka zpíval a stepoval a všichni dohromady bavili lidi. Všem muzikantům se za to po skončení vystoupení dostalo odměny od studentky Radky Chudomské, která předávala kytici Ondřeji Havelkovi a členové souboru ji jen tak odejít nenechali. Nakonec si kytici od galantního gentlemana odnesla sama.

"Jsme v Broumově na víkendovém pobytu, a jak jsem se dozvěděla, že tu vystupuje Havelka, tak jsme museli přijít. To jsem ale netušila, co všechno se tu bude nabízet. Je to opravdu ojedinělá akce," pochvalovala si jedna z návštěvnic hosteskám při nalévání vína. Prý byla z Karlových Varů. Nabídky vína využil i zájezd polských turistů, který během odpoledne ukončil prohlídku kláštera. I když museli odjet na další program, na chvíli se zaposlouchali.

Více fotografií z celého odpoledne najdete ZDE.

Tento článek byl zveřejněn také na serveru Noviny Dobrá média.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)