Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Osmý koncert festivalu Za poklady Broumovska přivezl do Vižňova ensemble Castelkorn
banner

Osmý koncert festivalu Za poklady Broumovska přivezl do Vižňova ensemble Castelkorn

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 20. srpna 2018

Osmý koncert festivalu Za poklady Broumovska přivezl do Vižňova ensemble Castelkorn

Kostel sv. Anny ve Vižňově otevřel v sobotu 18. srpna své brány festivalu Za poklady Broumovska. Během osmého koncertu měli diváci možnost poslechnout si duchovní i světské skladby v podání ensemble Castelkorn.

Zcela zaplněný kostel v závěru koncertu ocenil dlouhým potleskem interpretaci houslisty Josefa Žáka, violoncellistky Anastasie Baraviery, cembalisty Felipe Guerry a teorbisty a kytaristy Victoriena Disse. Koncert nahrával Český rozhlas Vltava a zájemci si ho tak budou moci znovu poslechnout ze záznamu. Do kostelních lavic tentokrát usedlo přes 260 posluchačů a festivalové kasičky zaplnilo díky dobrovolnému vstupnému 22 527  korun.

"Francouzský soubor trávil minulý rok ve Vižňově léto, kdy natočil v místním kostele patřícím do broumovské skupiny kostelů své profilové CD Lamentevole. Symbolicky se tak v rámci festivalu vrací do našeho regionu. Koncert má zároveň i podtrhnout obrovský kulturní význam broumovských kostelů i jejich současný stav a nutnost jejich zachování," uvedla ředitelka festivalu Tereza Kramplová.

"Pro nás to byl takový krásný návrat do Vižňova, bylo to hrozně pěkné. Už včera, když jsme sem vstoupili, abychom sem přinesli nástroje, tak nám ty prostory hned všechno připomněly, všechnu tu energii, co jsme tu zanechali. Koncert byl krásný, lidé úžasní, velmi pozorní a atmosféra byla nádherná," uvedl umělecký vedoucí souboru Josef Žák.

Foto: Petr Vreštiak

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)