Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Patnáct let rokenrolu s Raketou
banner

Patnáct let rokenrolu s Raketou

Tomáš Marný

Pátek, 24. ledna 2014

Patnáct let rokenrolu s Raketou

Třetí lednový víkend přilákal do Jetřichova slušný zástup fandů a věrných rokerů. Potkat na jedné akci všechny tři Networy, fotografa Michala B., náchodského výtvarníka Marka M., bývalou členku Rakety Míšu M. a nekonečnou řadu dalších známých a kámošů? Prostě splněný sen pořadatelského týmu.

Čtveřice Kluků z Rakety připravila k patnáctým narozeninám Šrumce pestrou přehlídku neoposlouchaných formací brázdících pódia českých rockových klubů. Žádné laciné opakování zavedených jmen, ale poctivá a odvážná dramaturgie byla vždy vizitkou ať už slavných Fest de Lay, následovaných Šrumci a různými dalšími akcemi. Rakeťákům nikdy nechyběla odvaha o prezentaci nových tváří, o čemž svědčí více než 150 kapel, které za 15 let přivezli na Broumovsko. V současné době se Kluci snaží zaplňovat hudební prostor bývalého olivětínského kina.

Petr, Míra a oba Kamilové neuhnuli z vyšlapané cestičky a naservírovali publiku pořádnou dávku hudební produkce. Nováčky z Broumova PanTau (torzo Masterpiece) doplnila úderka Kontroll z Bečvár. Následovala dvojka Mermomoc, temná sestava z našich velehor. Poté pódium a prostor zaplnili hronovští Karma Makaka, dříve známí jako Aroma Lososa či Laxans. Čerstvě vydané album pokřtili přímo na pódiu za asistence Davida Švorčíka z hronovského Tritonu. Prostě bigbít. Audio Attaché z matky měst zklidnili atmosféru snovým rockem. Poté si své vystoupení připravilo největší eso v rukávu pořadatelů. Něžná dvojice Čokovoko nabídla své ostré texty doplněné hiphopovým rytmem. Ne každý v sále reagoval pozitivně, ale vesele frázující brunetka s blondýnkou si nakonec podmanily prostor a že nejsou žádné Zagorky, tak přidaly jednu pecku na závěr. Poslední várku rockových rifů naservírovali Kluci z Broumova, potvrdivší svou skvělou formu.

Prostě Šrumec, jak se patří. Nezbývá, než poděkovat všem, co se na akci jakkoli podíleli. Klukům, slečnám, uvítací dvojici u vstupu. Zvuk zajistil RokaSound Romana Kaura. Město Broumov zapůjčilo pódium, obec Jetřichov nám na jeden večer přenechala dům kultury. Ještě jednou díky všem.

Články k tématu: Čokovoko budou hlavní hvězdou oslav Šrumce

Mermomoc: Ty slova už tu dávno někde jsou

Foto Tomáš ToM Šrejber

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)