Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pátý koncert festivalu Za poklady Broumovska nabídl varhanní koncert Aleše Bárty
banner

Pátý koncert festivalu Za poklady Broumovska nabídl varhanní koncert Aleše Bárty

René Herzán

Pondělí, 1. srpna 2016

Pátý koncert festivalu Za poklady Broumovska nabídl varhanní koncert Aleše Bárty

Další z "pokladů" odhalil v sobotu 30. července pátý koncert letního hudebního festivalu Za poklady Broumovska. V martínkovickém kostele sv. Jiří a Martina se od 18 hodin představil jeden z nejoceňovanějších českých varhaníků – Aleš Bárta.

Varhanní recitál tohoto umělce, který vystupuje na mezinárodních festivalech po celém světě a byl oceněn na mnoha hudebních soutěžích, si přišlo do Martínkovic poslechnout 240 návštěvníků z celého regionu i z polského příhraničí.

Na všechny koncerty 11. ročníku festivalu je vstupné dobrovolné, každý z návštěvníků může do festivalové kasičky vhodit jakýkoliv obnos. V Martínkovicích přispěli posluchači částkou 16 971 korun. Výtěžek bude využit na pomoc chátrajícím, architektonicky unikátním kostelům broumovské skupiny.

"Byl jsem opravdu překvapen, kolik posluchačů navštívilo dnešní koncert. To je krásné. Publikum bylo velmi sympatické a vnímavé. Mám radost z toho, že se festivalu daří a přeji vše nejlepší do dalších let," dodal sám Aleš Bárta.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)