Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pěvecká soutěž Slavíci ve školní lavici
banner

Pěvecká soutěž Slavíci ve školní lavici

René Herzán

Čtvrtek, 21. října 2010

Pěvecká soutěž Slavíci ve školní lavici

Finále soutěže pro děti a mládež Slavíci ve školní lavici se konalo v pátek 8. října 2010 v Brně. Vystoupili v něm i zástupci ze Základní umělecké školy v Broumově. Tuto soutěž pořádají každoročně A Kluby ČR o.p.s..

Soutěž je vyhlašována v dubnu a do konce měsíce června mohou zájemci o zpěv posílat své nahrávky ke zhodnocení odborné porotě.

Účast přijaly základní, střední a hudební školy , ale i školy popového zpěvu. Ze 3OO přihlášených se dostalo do 2 kategorií 25 zpěvaček i zpěváků. S písní Bonnie Bianco No tears anymore reprezentovala Základní uměleckou školu v Broumově Sabina Rošková v první kategorii. Ve druhé zazpívala Nikola Ptáčková píseň od Cramberries Zombie. Další zpěvačka z Broumova Zuzana Valášková kvůli nemoci nejela.

I když děvčata nezískala žádné ocenění, v žádném případě neudělala ostudu a vzorně reprezentovala naši školu. Navíc si odnesla mnoho dalších poznatků a zážitků z vystoupení ostatních zpěváků, jelikož výkony některých by snesly srovnání se zpěváky naší populární hudby. „Asi by mnozí jen zírali na hlasové výkony náctiletých. Byla to pastva pro uši a doklad o tom, že my Češi jsme ještě muzikální národ. I to, že se děvčata dostala do soutěže z takového počtu uchazečů je úspěch. „ řekla po soutěži učitelka hudby Romana Rošková.

Foto archiv ZUŠ Broumov

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)