Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pěvecké oddělení broumovské umělecké školy dosáhlo několika úspěchů
banner

Pěvecké oddělení broumovské umělecké školy dosáhlo několika úspěchů

Petr Staněk, ZUŠ Broumov

Neděle, 1. března 2015

Pěvecké oddělení broumovské umělecké školy dosáhlo několika úspěchů

Žáci pěveckého oddělení Základní umělecké školy v Broumově se koncem února zúčastnili soutěží v Novém Městě nad Metují, Litoměřicích a v Náchodě, na kterých dosáhli cenných úspěchů.

V Základní umělecké škole v Novém Městě nad Metují se 19. února konalo okresní kolo Národní soutěže v sólovém a komorním zpěvu. Broumovskou ZUŠ reprezentovali žáci Romany Roškové a Kláry Nentvichové - za klavírního doprovodu Ladislava Šikuta. Žákyně Romany Roškové Damaris Machková získala první místo s postupem do krajského kola, Matyáš Machek s Terezou Vodňanskou skončili druzí. Klára Nentvichová měla radost z vítězství a postupu své svěřenkyně Johany Jirmanové a další její žáci - Agáta Nentvichová, Adam Osoba a Anežka Exnerová - získali ve svých kategoriích druhá místa. Krajské kolo se bude konat v úterý 3. března v ZUŠ Habermannova v Hradci Králové.

V litoměřickém divadle Karla Hynka Máchy se 21. února konala celorepubliková soutěž v popovém a jazzovém zpěvu Little star. V konkurenci stovky účastníků vybojovaly žákyně Romany Roškové Tereza Vodňanská a Nikola Marešová postup do finálového kola. Všichni účinkující získali poukaz v ceně 1 O2O korun na 9O minutovou výuku zpěvu, 9O minutovou výuku tance a 9O minutovou výuku herectví v Praze od partnera soutěže Talent company. Celostátní finále bude ve středu 18. března v Domě kultury v Litoměřicích. "Vzhledem k pěveckým výkonům, jichž jsme byli svědky, nepochybně půjde o večer plný napětí," těší se Věra Kmoníčková, zástupce pořadatele a ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice. O vítězích, které čeká čtrnáctidenní soustředění od společnosti Talent Company a právo vystoupit na hlavním podiu v průběhu Litoměřického vinobraní, rozhodne hvězdná porota: Petr Vondráček, Hana Křížková, Ben Christovao, Ilona Czáková a Petr Bende.

Náchodská ZUŠ 24. února hostila účastníky oblastního kola soutěže Karlovarský skřivánek. Broumovskou školu reprezentovali žáci Kláry Nentvichové a získali krásná umístění. V mladší kategorii obsadily druhá místa Stela Archlebová a Viktorie Bošinová, Adam Osoba ze starší kategorie skončil třetí.

Vedení školy děkuje zúčastněným a finalistům všichni držíme palce!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)