Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pěvecké sdružení Cantus vystoupí pro finanční podporu kostela ve Vižňově
banner

Pěvecké sdružení Cantus vystoupí pro finanční podporu kostela ve Vižňově

René Herzán

Neděle, 23. září 2012

Pěvecké sdružení Cantus vystoupí pro finanční podporu kostela ve Vižňově

Duchovní skladby, úpravy lidových písní a spirituálů a další díla domácí a zahraniční tvorby zazní v sobotu 6. října od 16 hodin při koncertu pěveckého komorního sdružení Cantus z Jaroměře v kostele svaté Anny ve Vižňově u Meziměstí na Broumovsku.

"Je obecně známo, že sedmý ročník letního hudebního festivalu Za poklady Broumovska byl krásný a velmi úspěšný. Cílem této tradiční akce je shromažďovat peněžní prostředky na opravy a údržbu kostelů a kaplí Broumovska, které jsou skutečnými historickými poklady. Mnohé z kostelů, kde se koncerty konaly, známe a ve Vižňově bychom rádi v souvislosti se soustředěním našeho sdružení uvedli i my koncert. Naše komorní pěvecké sdružení Cantus Jaroměř by se takto rádo svým vystoupením přidalo k těm, jimž není lhostejný stav památek na Broumovsku i v naší vlasti," uvedla jedna z členek souboru Marie Fejtková.

Pěvecké komorní sdružení Cantus Jaroměř bylo založeno v roce 1988. Na počátku stálo obyčejné lidové koledování ve vánočním či velikonočním čase, po příbytcích přátel a jiných blízkých rodin. Nyní, za více než dvacet let, má soubor za sebou již více než čtyři sta vystoupení v kostelech, muzeích, domovech důchodců, a to nejen v České republice, ale též v Itálii, Německu a Polsku.

"Věříme, že výběr duchovních skladeb napříč stoletími uspokojí posluchače, které tímto srdečně do Vižňova zveme," dodala Marie Fejtková.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)