Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pěvecký sbor ZUŠ Police nad Metují si z Olomouce přivezl dvě stříbrné medaile
banner

Pěvecký sbor ZUŠ Police nad Metují si z Olomouce přivezl dvě stříbrné medaile

René Herzán

Sobota, 15. června 2013

Pěvecký sbor ZUŠ Police nad Metují si z Olomouce přivezl dvě stříbrné medaile

Pěvecký sbor Základní umělecké školy v Polici nad Metují Studánka se o víkendu zúčastnil 41. ročníku Soutěže pěveckých sborů Festa Musicale v Olomouci. Ve dvou kategoriích, ve kterých Studánka vystupovala, získal sbor dvě stříbrné medaile.

Pěveckou soutěž pořádá statutární město Olomouc, Univerzita Palackého Olomouc a místní pěvecký sbor Campanella. Přijely stovky zpěváků z nejrůznějších koutů světa. Soutěže se zúčastnilo 70 sborů z desíti zemí od Norska, Turecka, Estonska až po Filipíny a další státy.

Na základě výsledků loňské úrovně soutěže českých dětských a mládežnických sborů polický sbor dvojité absolutní vítězství posunulo do letošní soutěže mezinárodní - Mundi Cantant. A Studánka opět, stejně jako v loňském roce, startovala ve dvou kategoriích. V kategorii Mládežnické sbory do 19 let a v kategorii Folklór s instrumentálním doprovodem pro mládežnické a dospělé sbory.

"V první kategorii jsme byli oceněni stříbrnou medaili. Od zlaté nás dělily pouhé dva body. Ve druhé zmíněné kategorii jsme soutěžili s oficiálním sborem Univerzity De La Salle ve filipínské Manile. Vysokoškoláci si vyzpívali zlato, my stříbro. Musíme říct, že nás umístění hned vedle univerzitního sboru těší opravdu dost. Krásným vyjádřením přejícné atmosféry v této kategorii byli rozzáření Filipínci, kteří nás v předsálí Moravské filharmonie po našem soutěžním vystoupení vítali potleskem," sdělil své dojmy ze soutěže spokojený ředitel polické Základní umělecké školy Lubor Bořek.

"Filipínci nastoupili ve svých barevných krojích a rozzářili to svojí energií. Byl to pro nás pro všechny ohromný zážitek. Jak Filipínci, tak náš výkon, protože si myslím, že se nám to povedlo," svěřila se se svými dojmy jedna ze členek souboru, studentka broumovského gymnázia Zuzana Rainová, která soubor doprovázela hrou na flétnu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)