Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Písničky z broumovského dolíku: Běžíme do finále…
banner

Písničky z broumovského dolíku: Běžíme do finále…

Eva Kroupová, Jitka Matěnová, Štěpán Přibyl

Úterý, 1. června 2021

Písničky z broumovského dolíku: Běžíme do finále…

Hudebníci se vrhli do nahrávání, a to ve velkém. Městské divadlo se téměř na měsíc stalo zvukovým studiem a hostilo více než třicet účinkujících. Mistr zvuku Jan Středa a hudební režisér Štěpán Přibyl prošli několikatýdenním nahráváním. Od rytmiky, dechových a smyčcových sekcí ke zpěvákům, zpěvačkám a dětskému sborečku.

Máme hotových 10 kompletních nahrávek dětských písní. A je to fanfára! Můžete se těšit na Píseň bojovných klouzků á la středověká krčma, sladký duet Taneční písně podpořený smyčcovým kvartetem Police Symphony Orchestra, divokou sambu Mimozemšťanů na buřtech nebo jarní tóny kosího zpěvu Václavovy zahrady.

Sjeli se hudebníci ze všech možných koutů republiky, z polského příhraničí a první zpěvačka až z Drážďan. Většina nahrávek vznikla v Broumově, něco se potom ladilo na půli cesty mezi námi a „velkým světem“, tedy v Praze.  

Všichni pracovali a já se vydala za Uršulkou Klukovou, protože její hlas jsme velmi chtěli do Bubákovy písně. Daly jsme si dobré indické jídlo a potom jsme zasedly ve Slovenském domě k pianu a s ochutnávkou košer borovičky zpívaly a zpívaly. Byl to milý zážitek. O týden později Honza se Štěpánem pořídili s Uršulou skvělou nahrávku.

Nyní už běží tiskem 800 kusů malovaného zpěvníku s přiloženými nahrávkami. Písničky z broumovského dolíku k vám přijdou 27. června 2021. A my děkujeme za podporu vám všem i našim sponzorům (Město Broumov, Penzion Jízdárna Hejtmánkovice, Lutoma, s.r.o., Podnikatelský klub Broumovska – Hobra Školník, Z-Trade, s.r.o., Cedima Meziměstí, s.r.o., Lesní společnost Broumov Holding, a.s., Dřevoterm, s.r.o.).

Křest v neděli 27. června 2021

Při příležitosti křtu chystáme velký veřejný koncert na Dětském hřišti od 17 hodin (v případě velmi nepříznivého počasí v městském divadle). Zazní tady všechny písně z alba, bude otevřen pohádkový minipark z dřevěných prolézaček a přivítáme společně Písničky z broumovského dolíku u nás, „v dolíku“…

Jste všichni srdečně zváni!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)