Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Písničky z broumovského dolíku - jak pokračujeme…
banner

Písničky z broumovského dolíku - jak pokračujeme…

Eva Kroupová, Jitka Matěnová, Štěpán Přibyl

Čtvrtek, 6. května 2021

Písničky z broumovského dolíku - jak pokračujeme…

Dětské hřiště

V červnu chystáme otevření sezónního dětského hřiště v Parku Alejka. Vybrali jsme otevřené travnaté prostranství nedaleko potoka. Zde budou od června do září situovány přírodní prolézačky, sedačky, vláčky a jiné dětské prvky s pohádkovými motivy.

Lesní společnost Broumov Holding, a. s., darovala materiál, vhodné přesílené kmeny, které její pracovníci dále upraví do požadovaných tvarů. S motorovou pilou už několik týdnů tvoří Miroslav Koblasa. Až bude hrubá práce dočištěna, výtvarnice Jitka Matěnová na řezby domaluje kresby pohádkových postaviček. Poté těžká technika dopraví dřevěné komponenty na místo. Převoz bude zcela jistě oříšek, v cestě stojí nejen potok, ale i elektrické vedení a úzký vjezd do parku. Pracovníci Technických služeb města Broumov proto přislíbili pomoc s dopravou a instalací v rámci parku. Jan Rusin si vzal také pod patronaci provoz herního prostoru během letních měsíců.

K otevření hřiště dojde 25. června 2021, kdy je také plánován veřejný koncert při příležitosti křtu CD a zpěvníku Písničky z broumovského dolíku. Projekt zaštiťuje MAS Broumovsko+, která k „pohádkovému parku“ připravuje interaktivní hru pro rodiny s dětmi. Máme se na co těšit!

Zpěvník

Notový materiál do zpěvníku je připraven, deset písní dostalo jasnou podobu. Pro malé i velké hudebníky tu bude přehledně zachycena melodie s akordovými značkami. K textu se právě na míru dokončují barevné obrázky. Po konečné práci grafičky Veroniky Lahodné poputuje vše do tiskárny. Zvolili jsme silnější kartónové stránky pro snazší manipulaci i výdrž zpěvníku v dětských rukou. Barevnost podpoří lesk, domácí poslech potom poskytne vložená nahrávka. Štěpán Přibyl finišuje s aranžováním písní, již brzy je plánováno nahrávání s muzikanty, zpěváky a dětským sborečkem. Držte nám pěsti!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)