Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Podléhat pověrám nebylo na místě. RockTrencle bez obtíží
banner

Podléhat pověrám nebylo na místě. RockTrencle bez obtíží

Jan Hamerský

Pátek, 19. července 2013

Podléhat pověrám nebylo na místě. RockTrencle bez obtíží

Už 13. ročník hudebního festivalu RockTrencle se v areálu fotbalového hřiště v Hejtmánkovicích konal 13. července. Podléhat pověrám ale určitě nebylo na místě, neboť počasí se letos nadmíru vydařilo a i festival sám se obešel bez větších obtíží.

I letos pořadatelé nabídli divákům velmi pestrou směsici účinkujících, ze které si každý mohl vybrat podle své chuti. Jak osvědčená lákadla, Švihadlo, kteří stáli u zrodu tuzemského reggae, a zasloužilé pankáče z ELE, kteří důstojným způsobem nahradili původně ohlášený slovenský Konflikt, tak kritikou právem oceňované Dying Passion a Malignant Tumour, ale i neokoukané kapely.

Zatímco Dying Passion obecenstvo hypnotizovali snivým rockem opatřeným jedinečným vokálem Zuzany Jelínkové, „Ostravfská mlátička" Malignant Tumour si předsevzala z křepčících pankáčů vytlouct duši, a to se jí beze zbytku podařilo.

Z méně známých kapel se s příznivým ohlasem setkali zejména polští The Jet Sons Rockabilly Trio, jimž se strhujícím způsobem podařilo navodit atmosféru Ameriky 50. let. Dramaturgie pamatovala i na místní kapely, které letos zastupovali mazáci z deathmetalových Tredis Harm Any a začínající Arven.

Na své si přišli i příznivci hudební alternativy, pro něž bylo připraveno netradiční spojení harmoniky charismatického Štěpána Málka z N.V.Ú., ostré kytary Marka Haltufa ze sice už neexistujících, ale svého času mezinárodně proslulých Thema Eleven, a důrazných bicí Kudlise z též už rozpuštěného Elektročasu.

Letošní ročník Trenclí se uzavřel v neděli nad ránem a zanechal za sebou veskrze pozitivní dojem. Lepší pozvánku na nadcházející, už 14. ročník, si lze stěží představit.

Foto Tomáš Tom Šrejber

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)