Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Podzimní koncert žáků umělecké školy v Broumově
banner

Podzimní koncert žáků umělecké školy v Broumově

René Herzán

Čtvrtek, 11. listopadu 2010

Podzimní koncert žáků umělecké školy v Broumově

Výstavní síň staré radnice na náměstí v Broumově ve středu 10. listopadu zaplnili převážně rodiče žáků, ale i další fanoušci hudby, zvědaví na výkony mladých hudebníků. Ředitel Základní umělecké školy Rudolf Vogel poté zahájil pravidelný Podzimní žákovský koncert.

Před posluchače nastoupil žesťový kvintet žáků Štěpána Přibyla, který zahájil koncert fanfárami. Potom zahrála v netradičním podání Adéla Hrubešová dvě folkové písně na klarinet. Jednou z nich byla populární Křesťanova Panenka od Poutníků. Na pomyslném pódiu se pak střídali další a další žáci. Na řadu přišla klavírní čtyřhra, kytarové trio či smyčcový soubor s lidovými písněmi z Valašska. Dech se tajil při kytaře a zpěvu Veroniky Tůmové, která vystoupila s písní Leonarda Cohena Hallelujah. Diváci slyšeli skladby Beethovena, Bacha, ale i skladbu z Hvězdných válek hranou na violoncello. Smíšený česko - polský sbor vedený Romanou Roškovou zazpíval dvě polské písně. Koncert zakončil opět žesťový kvintet skladbou Glenna Millera Měsíční sonáta.

Koncert měl obrovský ohlas. Jak řekl ředitel školy Rudolf Vogel: "Dnes k nám do školy přišlo už několik rodičů přihlásit své děti."

Foto Lada Králová

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)