Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Podzimní úspěch polických žesťových komorních souborů
banner

Podzimní úspěch polických žesťových komorních souborů

RENÉ HERZÁN

Pátek, 25. října 2013

Podzimní úspěch polických žesťových komorních souborů

Již tradičně se každý podzim účastní žáci žesťového oddělení polické Základní umělecké školy celostátní soutěže komorních souborů v severomoravské Vidnavě. Soutěž nese název Karel Ditters z Dittersdorfu a hudební klasicismus a letos se konal již 20. jubilejní ročník. Polické soubory zde získaly dvě první ceny, jednu druhou a jednu třetí. "Na naší škole se tento školní rok připravovaly na soutěžní klání čtyři soubory, které uprostřed obrovské konkurence a před nekompromisní porotou obstály velmi dobře a vybojovaly několik cen. Již dvě desetiletí patří naši trumpetisté, hornisté, barytonisté i tubisté k republikové špičce a 17. října svými vynikajícími výkony opět potvrdili, že patří mezi ty nejlepší i v komorní hře," komentoval úspěch žáků školy ředitel Lubor Bořek.

První cenu si z Vidnavy přivezlo seskupení Mini Brass, které hraje ve složení Josef Hlaváček (trubka) a Eliška Jirmannová (lesní roh). Druhá 1. cena patří souboru Junior Brass ve složení Tomáš Kubeček (trubka), Markéta Jirmannová (lesní roh) a Daniel Kubeček (baryton).
 
Soubor Baby Brass, který hraje v sestavě Štěpán Kollert (trubka), Doubravka Čápová(lesní roh) a Tomáš Hruška (baryton) získal 2. cenu a se 3. cenou se do Police nad Metují vrátil soubor Brass Band, ve kterém hrají Chananel Sichrovský (trubka), Tomáš Pavel (trubka), Josef Sichrovský (baryton), Jan Pavel (baryton) a Marek Zítka (tuba).
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)