Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Police Symphony Orchestra a Charlie Chaplin v Polici nad Metují
banner

Police Symphony Orchestra a Charlie Chaplin v Polici nad Metují

Pavel Frydrych

Středa, 26. června 2019

Police Symphony Orchestra a Charlie Chaplin v Polici nad Metují

Konec školního roku neznamená jen ukončení školní docházky a začátek prázdnin, ale v mnoha případech i start letních kulturních programů. V Broumově začíná hlavní část koncertů vážné hudby Za poklady Broumovska a v Polici nad Metují zase kulturní letní projekt Nová Terasa.

V rámci "Busking tour" vystoupí 29. června od 20:30 hodin v Polici nad Metují s koncertem Police Symphony Orchestra (PSO). Koncert je naplánován v návaznosti na zahájení festivalu Za poklady Broumovska, které proběhne od 18 hodin. Petra Soukupová z PSO k tomu říká: "Vše je naplánováno tak, aby lidé mohli pohodlně přejet z Broumova do Police na koncert PSO a vše si užít." A hned po skončení koncertu, začne před Muzeem papírových modelů promítání krátkých filmů krále grotesek, Charlie Chaplina, které bude doplněno o živý hudební doprovod. O ten se postará učitel z polické ZUŠ, klavírista Pavel Čapek.

V letošním roce uplyne 125 let od první veřejné filmové produkce, která proběhla v Edisonově studiu. Toto výročí si promítnutím krátkých filmů nejznámějšího herce, scénáristy a režiséra němé éry připomenou diváci v Polici nad Metují v rámci Nové Terasy 2019.

"Když jsme zjistili, že plánujeme na stejný termín akci," říká Lukáš Kollert ze spolku Apeiron, "tak jsme přemýšleli co s tím. A nakonec jsme se namísto přesunutí termínu jedné nebo druhé akce rozhodli jednu plynule navázat na druhou. Takže od vážné hudby k Charlie Chaplinovi to bude v Polici v sobotu 29. června pět minut klidné chůze, asi 300 metrů. Věříme, že spojení obou akcí lidé ocení a my díky tomu můžeme nabídnout možnost příjemně stráveného podvečera a večera."

Koncert pořádá Police Symphony Orchestra v rámci svého pouličního turné po Čechách. Promítání pořádá spolek Apeiron v rámci Nové Terasy ve spolupráci s Muzeem papírových modelů a podporou Města Police nad Metují. Na promítání je vstupné dobrovolné.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)