Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Police Symphony Orchestra na ulici!
banner

Police Symphony Orchestra na ulici!

Štěpán Chládek

Sobota, 1. června 2019

Police Symphony Orchestra na ulici!

Léto neúprosně volá, což znamená, že můžeme konečně "odhalit" naše slibované překvapení pro vás! Nechť znějí fanfáry, je to tu! Kouzelným slůvkem pro letošek je "busking tour". Na přelomu června a července s ním objedeme pět českých měst – navštívíme naši Polici nad Metují, Hradec Králové, Prahu, Liberec a Plzeň. Tóny nástrojů též rozezní německé Drážďany.

A víte vlastně, co je to "busking tour"? Je to jednoduché. Letos pro vás budeme hrát na ulici. Ale není třeba se o nás nikterak strachovat! Neskončíme (snad) na ulici nadobro, nýbrž na ní budeme na "dobro" - zahrajeme všem kolemjdoucím a v ideálním případě je trochu "obereme" o nějaký drobný peníz. Ovšem žádné strachy - jistě nás už dobře znáte, a tak tušíte, že i tentokrát věnujeme výtěžek těm, kteří jej opravdu potřebují.

Hraním na nevšedních veřejných místech, jako třeba náměstí, ulice či nádraží, chceme podpořit díky příspěvkům "do klobouku" v každém z měst místní organizaci či projekt. Spojením hudby s pomocí druhým bychom tak rádi všem přinesli trochu radosti, zábavy a uměleckého prožitku. Projekt podpořila i Nadace Via, hlavním partnerem turné je Myco Medica/Yao Medica, a tak se v počtu 55 muzikantů a deset PSO borců a borkyň můžeme vydat na dobro(družnou) cestu.

Nepropásněte proto příležitost zahájit léto poslechem možná snad nejpočetnější buskerské kapely v Čechách a přijďte všichni v sobotu 29. června na Masarykovo náměstí v Polici nad Metují. Začínáme přesně ve 20:30 hodin. Výtěžek zde věnujeme na záchranné práce v prostorech polického kláštera - konkrétně na zprovoznění průtočných a odvodňovacích štol. Již teď se na vás moc těšíme a brzy na viděnou.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)