Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Police Symphony Orchestra slaví 10 let
banner

Police Symphony Orchestra slaví 10 let

Karolína Hanzlová

Neděle, 1. prosince 2019

Police Symphony Orchestra slaví 10 let

Rok 2019 se pomalu blíží ke konci a my chceme co nejupřímněji poděkovat všem našim divákům, podporovatelům a partnerům. Nemůžeme uvěřit, že ten čas tak letí a budeme společně slavit naše první velké kulatiny! A tak se nostalgicky ohlížíme zpět a děkujeme vám všem, že jste těch devět let byli s námi! A nadělovat budeme celý rok my vám! Samozřejmě to budou dárky hudební.

První narozeninovou svíčku sfoukneme hned na začátku roku v pražské Lucerně 12. ledna 2020 společně s našimi hosty, kterými budou Kühnův smíšený sbor, Balet Národního divadla, Jan Cina nebo Dasha s Martinem Kumžákem a mnoho dalších.

Únorové slavení proběhne v tanečním rytmu již potřetí v rámci našeho tradičního plesu Smíme prosit? konaného 29. února 2020 v náchodském Beránku. Bude nejen plný tance, ale i hudby v podání Big Bandu až z Třeště - Zatrestbandu a HarMálek Orchestru. My si také zahrajeme a svá těla hudebně napnou členové Losers Cirque Company.

Další netradiční zážitek nás čeká 14. března v trutnovském UFFU. Rozhodli jsme se vyměnit sedačky za parket a pozvat vás na jízdu hudebních velkosongů v symfonických úpravách. Tím ale naše oslava stále nekončí. Jaro se ponese v cestovatelském duchu. Díky vydařenému letnímu pouličnímu turné jsme se rozhodli, že v květnu uspořádáme toulky po nádražích českých, které oživíme, kde to jen půjde a kam se vejdeme. Výtěžek z koncertů věnujeme Elišce Podzimkové na vznikající animovaný seriál Plešouni. No, a pokud to dobře dopadne, projedeme Českou republiku po hlavní trati skrz naskrz. Tak pojeďte s námi!

Následující hudební dárek neodepřeme ani našemu domovskému městu Polici nad Metují, a to na konci školního roku 26. června na nádvoří polického kláštera. Koncert bychom chtěli věnovat nejen

klášteru, ale také památce pátera Mariana. O týden později se už počtvrté objevíme ve Festivalových zahradách Smetanovy Litomyšle. Pak snad zvládneme ještě pár letních festivalů a šup na prázdniny. Potřebujeme totiž nabrat sil na 6. ročník našich benefičních večerů, které se odehrají 11. a 12. 9. 2020. Po roční odmlce se opět vracíme do našeho regionu s cílem vdechnout život neobvyklému prostoru a podpořit charitativní činnost. Určitě to ale nebude poslední možnost, kde si nás příští rok budete moct poslechnout. Všechny informace budou postupně zveřejněny na našich webových stránkách a na facebooku.

A teď už jen zbývá dobře se naladit na Vánoce, na další nový rok a možná i rovnou na dalších deset let! Krásné a veselé, pravou nohou do nového roku a za chvíli opět na slyšenou.

Foto archiv PSO

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)