Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Polická ZUŠ uspěla na Dittersově soutěži komorních souborů
banner

Polická ZUŠ uspěla na Dittersově soutěži komorních souborů

René Herzán

Neděle, 25. září 2016

Polická ZUŠ uspěla na Dittersově soutěži komorních souborů

Ve dnech 20. a 21. října 2016 se v severomoravském městečku Vidnava uskutečnil již 23. ročník interpretační soutěže Karla Dittersse z Dittersdorfu ve hře komorních souborů základních uměleckých škol a konzervatoří. Soubory ze Základní umělecké školy v Polici nad Metují zde získaly dvě první a jedno druhé místo.

Žesťové trio ve složení Eliška Jirmannová, Josef Hlaváček a Tomáš Hruška se ze soutěže odvezlo 1. místo, stejně jako Žesťové kvinteto ve složení Tomáš a Daniel Kubečkovi, Štěpán Kollert, Markéta Jirmannová a Michal Sirko. Žesťové duo, Jakub Meier a Prokop Šedek, si "vyhrálo" 2. místo.

"Žesťové soubory naší školy se této soutěže účastní již po několikáté a vždy s velkým úspěchem. Oba naše soubory na prvních místech navíc byly vybrány pro večerní Koncert vítězů. Blahopřejeme žákům i jejich učitelům Lence Němcové a Josefu Fialovi," komentoval úspěch žáků školy ředitel Lubor Bořek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)