Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Polický orchestr Archi Piccoli se stal absolutním vítězem celostátní soutěže uměleckých škol
banner

Polický orchestr Archi Piccoli se stal absolutním vítězem celostátní soutěže uměleckých škol

René Herzán

Pátek, 1. května 2015

Polický orchestr Archi Piccoli se stal absolutním vítězem celostátní soutěže uměleckých škol

Obrovského úspěchu dosáhl komorní orchestr Základní umělecké školy Police nad Metují Archi Piccoli v ústředním kole soutěže ve hře smyčcových orchestrů, které se minulý týden konalo v Olomouci. Nejen že vyhrál svoji kategorii 2a (tj. orchestry do 18 členů s věkovým průměrem nad 15 let), ale s nejvyšším bodovým ohodnocením se stal absolutním vítězem celé soutěže a všech kategorií, ve kterých soutěžilo 27 nejlepších orchestrů z celé republiky!

Za odměnu si polický orchestr, který vede Michaela Michalová, bude moci zahrát s Moravskou filharmonii Olomouc příští rok na hudebním festivalu Dvořákova Olomouc. "Je to mimořádný úspěch, který si zaslouží velké uznání a obdiv, protože se nejedná o budoucí muzikanty a tito studenti navštěvují ZUŠku ve svém osobním volnu," ocenil výkon mladých umělců ředitel školy Lubor Bořek.

Hned osm členů úspěšného tělesa (Ištoková Lenka, Ištoková Klára, Justová Alena, Novotná Anna, Pacner Petr, Soukupová Karolina, Vik Maxim, Voláková Bára), které třeba před dvěma lety získalo druhé místo na 61. ročníku European Music Festival for Young People v belgickém Neerpeltu, navštěvuje Gymnázium v Broumově. "Myslím, že Vaše škola se může po právu pyšnit takovými úspěšnými studenty!," adresoval svoji poklonu broumovskému gymnáziu Lubor Bořek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)