Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Polický pěvecký sbor Studánka absolvoval soustředění před mezinárodní soutěží
banner

Polický pěvecký sbor Studánka absolvoval soustředění před mezinárodní soutěží

René Herzán

Úterý, 21. května 2013

Polický pěvecký sbor Studánka absolvoval soustředění před mezinárodní soutěží

Pěvecký sbor Studánka ze Základní umělecké školy v Polici nad Metují absolvoval soustředění v Neratově v Orlických horách na podporu co nejsvědomitější přípravy sboru před mezinárodní soutěží pěveckých sborů Festa Musicale Olomouc 2013. Soubor Studánka na soutěž odjíždí 8. června a bude obhajovat loňské prvenství a absolutní vítězství ve dvou kategoriích.

"Do Orlických hor se vracíme pravidelně a rádi. Čeká nás tam vždy skvělý servis a klid na práci. Je to zcela jiné prostředí pro nácvik, pro podíl na společném úsilí, pro vzájemné seznamování či vznik nových kamarádství než při běžné výuce v ZUŠ. Taky se zde ukáže, co je na nás možné naložit. Zpívá se ráno, zpívá se dopoledne, zpívá se odpoledne i večer. Není úniku. Je to taková zvláštní forma nácviku vytrvalosti. Třeba se jednou bude hodit," popsal náročnou přípravu ředitel polické umělecké školy Lubor Bořek.

"Celý tenhle kladný nápor jsme letos opět dobře zvládli a budeme mít na co vzpomínat. Na horu odzpívaných hodin, na spoustu textů, které už nejsou jen na papíře, ale v paměti, na zabydlení se v potřebných tóninách, na krásné vícehlasé souznění, na vylepšenou orientaci ve společném zpěvu. I letos se nám soustředění vyplatilo a jsme za něj vděčni. Ale nebyla to jen „nelidská" dřina. Měli jsme i kratochvíle. Budeme vzpomínat na poučnou přednášku bývalé žákyně polické ZUŠ paní Petry, budeme velmi rádi vzpomínat na asistentku Janu (taky bývalou sboristku Studánky) s jejím čtyřnohým zvířetem, na výpravu do neznáma řízenou vysílačkami, na lanové dobrodružství (pod odborným dohledem profesionála), kterého se k velkému nadšení zpěváků zúčastnili i dospělí, na stezku odvahy..."přidal ředitel Bořek svědectví, že nešlo jenom o práci, ale také o zábavu.

V závěru soustředění soubor Studánka v neopakovatelném chrámovém prostoru kostela v Neratově uspořádali koncert soutěžního repertoáru pro rodiče i pro místní příznivce zpěvu. Výtěžek z koncertu děti předaly do rukou představitelů místní charity.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)