Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Polský pěvecký sbor CANZONA vystoupil v broumovském divadle
banner

Polský pěvecký sbor CANZONA vystoupil v broumovském divadle

Petr Cirkl

Úterý, 2. října 2018

Polský pěvecký sbor CANZONA vystoupil v broumovském divadle

V úterý 18. září vystoupil v Městském divadle v Broumově polský pěvecký sbor CANZONA pod vedením dirigentky paní Pauliny Pycké. Koncert začal v 18 hodin a trval skoro dvě hodiny. Škoda jen, že účast Broumováků na tomto skvělém koncertu byla tak malá.

Dámský čtyřhlasový pěvecký sbor z obce Oleszna se představil lidovými, sakrálními a národními polskými písněmi. Soubor také pro tento koncert nacvičil českou písničku "Tancuj, tancuj, vykrůcaj". O informace o souboru jsme požádali vedoucí souboru paní
Paulinu:

Můžete nám říci něco o souboru? Kde všude jste s vaším sborem zpívali?

"Náš soubor existuje přes 25 let a zpívali jsme nejen v Polsku, ale také u vás, v České republice, dále v Bulharsku a v Itálii. Polská televize s námi natáčela na Bukovině, kde jsme měli velký úspěch. Naší patronkou se stala paní Izalela Beno, ředitelka klubu Gokbiz v Lagiewnikach. Přijela s námi i do Broumova."

Jak se Vám pracuje s děvčaty z Vašeho souboru?

Je to někdy trochu složité – 24 zpěvaček má někdy různé problémy, ale jejich snaha je se rozvíjet a to znamená mnoho času věnovat zkouškám a nacvičování nových skladeb pro naše vystoupení. A to se nám daří."

Na začátku vystoupení vašeho sboru bylo několik sakrálních písní. Znamená to, že často zpíváte i při církevních akcích?

"Máte pravdu, ale náš repertoár je tak trochu mix všeho – církevních písní, lidových písní a národních písní. Tak trochu jsme také začali s českými písničkami. Ty české cvičíme proto, že často vystupujeme i v polsko-českém příhraničí. Zrovna jako dnes, zde v Broumově."

Jsem rád, že jste mně věnovala váš čas na tento rozhovor. Chtěl bych Vám poděkovat a popřát, aby se Vám vaše práce dařila a abyste naše město opět někdy navštívili.

Koncert se uskutečnil v rámci akcí „Společně kulturní!“, reg. č. CZ.11.4.120/-0./15-006/0000058.

Foto Šárka Krausová

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)