Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pomozte Police Symphony Orchestra s dobudováním vysněné zkušebny!

Pomozte Police Symphony Orchestra s dobudováním vysněné zkušebny!

Simona Andělová

Středa, 13. listopadu 2019

Pomozte Police Symphony Orchestra s dobudováním vysněné zkušebny!

Police Symphony Orchestra (PSO) je soubor nadšených amatérských muzikantů z Police nad Metují. Každý z jejich koncertů je intenzivním hudebním zážitkem, spolehlivým zdrojem pozitivní energie, dobré nálady a radosti ze života. Aby tomu tak mohlo být, je třeba pilně zkoušet.

A právě zkušebna je pro PSO nanejvýš aktuálním tématem, důvodem, proč se obrací na své příznivce s prosbou o pomoc. V prostorech kláštera v domovské Polici nad Metují totiž po téměř roční rekonstrukci dokončují novou zkušebnu a na závěrečné práce potřebují vybrat minimálně 60 000 Kč. Finanční příspěvky v jakékoliv výši je možné posílat do konce roku prostřednictvím portálu www.darujme.cz https://www.darujme.cz/projekt/1202256?fbclid=IwAR2t-CNVqwSmz278fZroAOqlaeaFQj2RJUy8UyxcglfswCuxMOvjvdPV2og#informace.

"Jsme orchestr složený z mladých hudebníků, pro které je hudba nedílnou součástí života. Potřebujeme zázemí, ve kterém můžeme tvořit a pohodlně zkoušet. A tak jsme se dali do oprav prostoru, který nám byl nově poskytnut. I přes nekončící elán muzikantů probíhá rekonstrukce již téměř rok a celkově si vyžádala kolem 900 000 Kč. Teď potřebujeme peníze zejména na dofinancování osvětlení a koberce, regálů, botníku, jednoduché kuchyňky a alarmového systému. To všechno vyjde na bezmála 150 000 Kč. Už jsme skoro u cíle, pomůžete nám naši vysněnou zkušebnu dodělat? Rádi vás pak celou zkušebnou provedeme a zahrajeme vám," vzkazují členové PSO všem potenciálním dárcům.

Police Symphony Orchestra založila v roce 2010 v Polici nad Metují tehdy čtrnáctiletá Petra Soukupová se svým bratrem Jakubem. Dnes orchestr působí pod vedením Joela Hány, Věry Vlčkové a sdružuje mladé muzikanty a další dobrovolníky z celého Královéhradeckého kraje. Všichni se mu věnují ve svém volném čase bez nároku na jakýkoliv honorář. Dosud odehráli přes 110 koncertů, včetně mnoha benefic. Podpořili opravu varhan v Polici nad Metují, koupili noty v Braillově písmu pro nevidomého trumpetistu Marka a od roku 2014 organizují benefiční koncerty pro Nadační fond Hospital Broumov.

Foto Michal Bareš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)