Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Poslední červencový týden nabídne hned dva koncerty festivalu Za poklady Broumovska
banner

Poslední červencový týden nabídne hned dva koncerty festivalu Za poklady Broumovska

Kateřina Ostradecká

Středa, 28. července 2021

Poslední červencový týden nabídne hned dva koncerty festivalu Za poklady Broumovska

Netradiční piknikový open air podvečer a sousedskou atmosféru nabídne v pátek 30. července festival Za poklady Broumovska. Od 19 hodin vystoupí v Hejtmánkovicích „Na kopečku“ Cimbálová muzika Milana Broučka se zpěvačkou Michaelou Katrákovou a navážou tak na svůj úspěšný debut z loňského roku. V sobotu 31. července rozezní bezděkovský kostel sv. Prokopa hudba Antonína Dvořáka v podání rezidenčního umělce festivalu violoncellisty Jiřího Bárty a klavíristky Terezie Fialové. Vstupné na oba koncerty je dobrovolné.

Hejtmánkovice: Vybočení z obvyklého formátu koncertů v kostelích broumovské skupiny a návrat rozvolněného piknikového open air podvečera, na kterém se skloubí ambientní hudba s výhledy do broumovské krajiny, nabídne posluchačům příjemné strávení letního podvečera na unikátním místě broumovského regionu – na kopečku nad Jízdárnou v Hejtmánkovicích. Koncert Cimbálové muziky Milana Broučka, který svým zpěvem doprovodí Michaela Katráková, má ambici spojit hudební publikum různých žánrů a šířit dál povědomí o festivalu i mezi posluchači, kteří si ke klasické hudbě cestu teprve hledají. Večer nabídne i místní gurmánské speciality. V případě špatného počasí proběhne koncert na Jízdárně v Hejtmánkovicích.

Program koncertu: 

Somewhere over the rainbow
Ave maria-Goméz
Time to say goodbay
Tenkrát na západě
Vivo per lei
Tancuj Tancuj
Árie měsíce
Árie královny noci
La forsa del destino- Overture
Westside story - suite
Pomáda - suite
Cikánské čardáše - výběr z tradiční rómské hudby

Bezděkov: Na cimbálový podvečer naváže hned o den později, v sobotu 31. července v bezděkovském kostele sv. Prokopa, monotématický koncert věnovaný významnému 180. výročí narození Antonína Dvořáka v podání rezidenčního umělce festivalu Jiřího Bárty a pianistky Terezie Fialové. Kromě komorních skladeb Klid (Klid lesa) a Rondo g moll, které provedl Dvořák na koncertním turné společně s violoncellistou Hanušem Wihanem v roce 1892 před odjezdem do Spojených států a které i následně instrumentoval pro verzi s malým orchestrem, zazní i slavný Koncert pro violoncello h moll v autorské verzi pro violoncello a klavír. Koncert pro violoncello je jedno z Dvořákových nejniternějších děl, vyznačujících se hlubokou kontemplací.

Program koncertu:

Antonín Dvořák: Klid op. 68 č. 5
Antonín Dvořák: Rondo g moll, op. 94
Antonín Dvořák: Koncert pro violoncello a orchestr h moll, op. 104, B. 191

Vstupné na oba koncerty je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc kostelům. Z důvodu aktuálních nařízení vlády je kapacita kostelů pro návštěvníky omezena na 75 %. Pořadatelé taktéž prosí návštěvníky o dodržování aktuálních nařízení pro účast na koncertu.  Místa na koncert je možné rezervovat na emailu tereza.kramplova@zapoklady.cz.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)