Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Poslední letošní koncert v Edenu. Krucipüsk!

Poslední letošní koncert v Edenu. Krucipüsk!

René Herzán

Středa, 11. prosince 2019

Poslední letošní koncert v Edenu. Krucipüsk!

V pátek 13. prosince se od 20 hodin v undergroundovém klubu Eden v Broumově ocitnete na jiné planetě. Hrát budou kapely Krucipüsk a Národ Sobě. Přijďte se pro tento rok rozloučit s klubem!

V roce 1991 vznikla v Liberci skupina Krucipüsk vstupem leadera punkové skupiny Hubert Macháně Tomáše Hajíčka (zpěv, bicí) do thrash-metalové skupiny Veteš ve složení Pavel Zadražil (kytara), Petr Slavík (basa) a Jan Zrůst (bicí). Asi po měsíci zkoušení nastupuje Petr Paulus (druhá kytara). Pár měsíců na to vydává skupina debut s názvem Ratata u firmy Monitor. Skupina hraje metal, thrash metal a hardcore. Aktuálně vystupuje kapela ve složení Tomáš Hajíček, Peter Boška, Josef Křeček a Tomáš Hajíček ml.. Začátkem listopadu jim vyšlo 13. album Country Hell.

Je tomu již více než 20 let, kdy kapela Národ Sobě odehrála svoje první živé vystoupení. Původně ještě pod názvem Plove Vor odehrála svůj první koncert v prostorách gymnázia v Broumově. Hudební kritik Jaroslav Špulák ji v časopisu Rock&Pop označil za jednu z nejosobitějších kapel ve východních Čechách. Od roku 1990 kapela vystupovala na různých akcích východočeského kraje, kde doprovázela kapely jako Tři sestry, Mňága a Žďorp, Do řady, Garage, následovalo i divoké vystoupení na punk rockovém festivalu v Polsku. V roce 1991 zahajoval Národ Sobě legendární trutnovský festival Trend. V roce 1993 se kapela rozpadá, především ze studijních důvodů jednotlivých členů, kteří se rozprchli po republice po různých VŠ. Na jaře roku 2013 se po 20 letech dává kapela opět dohromady a začíná opět koncertovat.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)