Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Poslední letošní Soulkostel: Houpací koně
banner

Poslední letošní Soulkostel: Houpací koně

Šrumec

Čtvrtek, 2. listopadu 2017

Poslední letošní Soulkostel: Houpací koně

Listí už kleslo ze stromů na zem, noc se zakusuje do dne už po páté odpolední, je tady podzim. V tyhle sychravý dny mají koncerty v Soulkostele ve Vernéřovicích zvláštní půvab, jak už jsme si několikrát v předešlých letech ověřili. V sobotu 4. listopadu uzavřeme soulkostelní sezónu koncertem Houpacích koní, kteří by mohli být synonymem pro tuhle podzimní melancholii.

Pokud chodíte na naše koncerty už pár let, tak si možná vzpomenete, že Houpací koně už u nás dvakrát hráli. Bylo to v období, kdy deskama vydanýma u lábusových Guerilla Records znovunastartovali svůj příběh, ale pořád trpěli pochybnostma a syndromem "lokální kapely". Nutno přiznat, že koncerty v jetřichovským kulturáku je v tomhle pocitu mohly jen utvrdit, hehe. Pokud máte sloní paměť, tak víte, že u nás byli v lednu 2006 a v listopadu 2008. Naposledy teda před devíti lety.

Od posledního koncertu se leccos změnilo. Přišly tři desky, které Houpací koně vydali labelu Yannick South – Hotel Palace, Everest a Kde jste mý přátelé dneska v noci a jejich příběh se zlomil. Do Soulkostela přijede kapela, která suverénně objíždí pódia a festivaly celýho Česka a dřívější pochybnosti se rozplynuly jako smog nad Ústím. Bylo nám ctí, když se ozvali, že by si rádi zahráli koncert v Soulkostele.

Koncert bude vycházet z aktuálního vynikajícího alba Kde jste mý přátelé dneska v noci, ale určitě dojde i na pár starších kousků. Počasí by podle výhledu mělo přát. Možná se vám na cestu bude hodit baterka, uvnitř kostela oceníte teplejší svetr a třeba ponožky (připomínáme, že v části kostela je nutný se přezouvat). Horký nápoje budou k dispozici. Přespání na místě je opět bez problémů možný. Těšíme se na poslední letošní setkání v Soulkostele!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)