Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • "Pověz mi svůj příběh," zašeptala, "a já ti povím ten svůj..."
banner

"Pověz mi svůj příběh," zašeptala, "a já ti povím ten svůj..."

René Herzán

Pondělí, 10. prosince 2018

"Pověz mi svůj příběh," zašeptala, "a já ti povím ten svůj..."

Undergroundový klub Eden se v pátek ponořil do melancholie. Vystoupil zde americký muzikant Mark Steiner se svým projektem Sorrow & The Sea. Doprovod Markovi dělala norská zpěvačka a kytaristka Monika Røise a český houslista Pavel Cingl.

Jeden z nejkrásnějších a nejupřímnějších komentářů ke koncertu měl pravidelný návštěvník akcí v Edenu a dlouholetý kamarád Standy Pitaše Jan Pohorský. "Čech, žena severu Norka a světoběžník Američan. Bolest a moře. Intuitivně jsem cítil důležitost sdělení, které bude mezi řádky a evokovalo mě to vzpomínku do dětství, kdy mě matka asi v pěti letech vzala do kina. Nějaký severský film, moře a vlny, rybářské lodě potýkající se s tím mořem, rozbouřené vody a já si při melancholickém zpěvu norské zpěvačky vše velice intenzívně promítal. Zároveň jsem cítil ono blažené spočinutí vedle matky, ženy jako jistoty a Boha nad námi a uvědomil jsem si, že bych se bez víry dávno už utopil a že budu v tomto bouřlivém čase radostně vyhlížet bárku, která mě poveze za obzor... Ano, zpěvačka deklamovala ve svém zpěvu: "Pověz mi svůj příběh," zašeptala, "a já ti povím ten svůj..."

"Já jsem s dnešním koncertem moc spokojený. Lidí přišli, koncert byl parádní. Byla to taková příjemná tečka za letošním rokem, byla to hudba, která se mi moc líbí. Přeji si, aby to takhle fungovalo dál i v příštím roce, aby klub Eden měl co nabídnout a chodili sem lidi," řekl na závěr pořadatel akcí v Edenu Standa Pitaš.

Foto Jan Pohorský

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)