Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pozvánka na 4. festivalový koncert: Dagmar Pecková – mezzosoprán, Vojtěch Spurný – klavír, NEDĚLE 22. července v 18 hodin, Vernéřovice, kostel sv. Michaela
banner

Pozvánka na 4. festivalový koncert: Dagmar Pecková – mezzosoprán, Vojtěch Spurný – klavír, NEDĚLE 22. července v 18 hodin, Vernéřovice, kostel sv. Michaela

MARKÉTA HLAVICOVÁ

Čtvrtek, 19. července 2012

Pozvánka na 4. festivalový koncert: Dagmar Pecková – mezzosoprán, Vojtěch Spurný – klavír, NEDĚLE 22. července v 18 hodin, Vernéřovice, kostel sv. Michaela

Festival klasické hudby Za poklady Broumovska čeká pravděpodobně největší koncert sedmého ročníku. V kostele sv. Michaela ve Vernéřovicích vystoupí za doprovodu klavíristy Vojtěcha Spurného česká mezzosopranistka světového formátu Dagmar Pecková. Pro festivalové publikum si připravila písně z Dvořákova písňového cyklu V národním tónu, písně z Mahlerovy sbírky Chlapcův kouzelný roh nebo výběr z Janáčkova vzpomínkového cyklu hudebních miniatur Po zarostlém chodníčku.

„Dagmar Pecková po náročných sezónách koncertuje v létě jen výjimečně. Jsme velmi rádi, že jednou z těchto výjimek je i její koncert na festivalu Za poklady Broumovska. Pravidelné návštěvníky festivalu, kteří jsou zvyklí navštěvovat naše koncerty v sobotu, upozorňuji, že tento koncert se výjimečně koná v neděli,“ říká dramaturgyně festivalu Tereza Kramplová.

Organizátoři festivalu očekávají velký počet návštěvníků, tomu také přizpůsobují organizační zajištění koncertu. Na předloňský festivalový koncert Štefana Margity v Božanově přišlo více než tisíc lidí, také Dagmar Pecková jistě přiláká mnoho stovek milovníků klasické hudby. „Kostel sv. Michaela ve Vernéřovicích standardně nabízí necelých pět set míst, k tomu přidáme desítky dalších míst na přístavcích, k dispozici budou také místa k stání. Pro ty, kdo by se případně již do prostor kostela nevešli, bude připraveno sezení i venku,“ popisuje přípravy koncertu ředitelka festivalu Marcela Lilingová. „Počítáme také s organizací parkování, protože řada lidí přijíždí na koncerty autem,“ dodává.

Detailní informace o programu 4. koncertu a umělcích Dagmar Peckové a Vojtěchovi Spurnému

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)