Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pozvánka na Dětskou hudební dílnu s Clarinet Factory a Alanem Vitoušem
banner

Pozvánka na Dětskou hudební dílnu s Clarinet Factory a Alanem Vitoušem

René Herzán

Úterý, 14. června 2011

Pozvánka na Dětskou hudební dílnu s Clarinet Factory a Alanem Vitoušem

Lektory letošní Dětské hudební dilny pořádané v rámci 6. ročníku festivalu Za poklady Broumovska bude soubor Clarinet Factory a multiinstrumentalista a skladatel Alan Vitouš. Dílna proběhne 23. července 2011 od 11 hodin v Kreslírně bývalého klášterního gymnázia v Broumově.

Je koncipována pro děti od 6 do 12 let i jejich rodiče. Hudební vzdělání není podmínkou, důležitá je aktivita, chuť si hrát a učit se. Zájemci mohou přihlásit své děti do 25. června. Přihlášku v příloze pod článkem zasílejte na adresu marcelal@broumovsko.cz  nebo jitkan@broumovsko.cz .

V loňském roce se dvaceti dětem věnovala jazzová zpěvačka Jana Koubková a podle reakcí dětí měla dílna obrovský úspěch. Mottem letošního setkání je Putování mezi hudebními světy. Účastníci workshopu se sami stanou spoluautory a interprety skladeb a improvizací. Společně proniknou do různých způsobů vnímání hudby napříč žánry i světadíly. Zjistí, co může mít společného Johan Sebastian Bach s hudbou Afriky nebo jazz s mědditací tibetských mnichů.

Český perkusionista a multižánrový umělec Alan Vitouš vystudoval Konzervatoř v Praze, obor bicí nástroje. Působil v  jazzové kapele Junior trio s bratrem Miroslavem Vitoušem a Janem Hammerem. Začátkem osmdesátých let spolupracoval s Jiřím Stivínem a v roce 1985 založil vlastní soubor Vitouš trio s Janou Koubkovou a Vojtěchem Havlem. Na přelomu 90. let vystupoval s japonským tanečníkem Min Tanakou.V letech 1992-1994 koncertoval a nahrával s francouzským hudebníkem Miquelem Montanarem v rámci projektu "Východní vítr". Společný projekt s čínskou pěvkyní Song Feng Jün získal druhou cenu na prestižní hudební soutěži v Šanghaji v roce 1995. S Clarinet Factory spolupracuje od roku 2005 v projektu Ozvěny z kamene.

Kvarteto Clarinet Factory se snaží interpretovat nejrůznější žánry a experimentovat na poli klasiky, jazzu, elektronické hudby či etna. Tři klarinety a basklarinet vycházejí vstříc repertoáru, vybranému z děl nejrůznějších epoch a stylů (od renesance až po jazz a moderní hudbu), která si členové kvarteta sami upravují.

Foto Milan Baják

Přihláška na Dětskou hudební dílnu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)