Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pozvánka na muziku: "Chcete vidět, jak to vypadá v pekle? Přijeďte dnes do Šonova."
banner

Pozvánka na muziku: "Chcete vidět, jak to vypadá v pekle? Přijeďte dnes do Šonova."

RENÉ HERZÁN

Pátek, 15. června 2012

Pozvánka na muziku: "Chcete vidět, jak to vypadá v pekle? Přijeďte dnes do Šonova."

Stanislav Pitaš a jeho pořadatelský tým zve hudební fanoušky: "Chcete vidět, jak to vypadá v pekle? Přijeďte dnes do Šonova." Míněný je Šonov u Broumova, areál "u oveček" za hospodou U Pitašů, kde dnes od 19 hodin vystoupí Adam Bomb, Jimi Hendrix Free Stone Czech Experience a skupina Trilobeat.

Americký rocker a kytarový ekvilibrista Adam Bomb, vlastním jménem Adam Brenner, je zdánlivě méně známá rocková osobnost, ale přesto zvládnul spolupracovat snad s každým, kdo na rockové scéně něco znamená. Je mu jedno zda hraje v New Yorku či v Šonově, vždy odpálí takřka stadionovou show plnou kvalitního rocku a ostrých kytar. Nakonec dojde i na zapalování kytar a tombolu.

Předešlé vystoupení Adama Bomba v Šonově připomíná Stanislav Pitaš: "Adam Bomb hrál v Šonově již dvakrát a vždy se zjevil na pódiu se světelným stojanem a opravdu starým aparátem Marshall, který svým zvukem nekompromisně válcoval všechno živé. S cynickým úsměvem odpálil první song, kde sólo odehrál jednou rukou. V tu chvíli bylo jasné, že půjde o nářez první kategorie. S ničím se nepáral a sypal jeden song za druhým, tu a tam donutil publikum zpívat, když je naučil refrén songu "Je T'Aime", kde se zpívá "Je T'Aime Baby, Suck My Dick". Inu, rock až za hrob.

Ale daleko víc budete unešeni z jeho kytarové hry, která vysvětlovala, proč vystupoval s Kiss, nahrával s J.P.Jonesem (Led Zeppelin), Robertem Frippem (King Crimson), Axlem Rosem a proč se jej začínající Guns N' Roses neodhodlali oslovit. Chvílemi z kytary opravdu vyluzoval nadpozemské zvuky. Do toho samozřejmě zběsile sóloval, třeba i bubenickou paličkou. Chvíli co chvíli vystřeloval ohnivé gejzíry, kterých si jistě dnes užijeme až dost.

Zkušený rocker měl soudnost a občas pobavil i něčím profláklejším, třeba notoricky známou hitovkou "New York, New York" z repertoáru Franka Sinatry. A ve chvíli, kdy show začala lehce ztrácet na zábavnosti, spustil nespoutanou zábavu. Řekl, že následující song je pro kamaráda Johnnyho, zahrál song a plynule začal zeppelinovskou "Stairway To Heaven". O té se říká, že na jejím začátku se pozná kvalitní kytarista. Adam se zřejmě bál ostudy, tak jí začal až od sóla, čímž zvednul náladu nejednomu fanouškovi této legendy. Nakonec vystřihnul i "Rock And Roll" a to atmosféra vystoupala k euforii. A samozřejmě muselo dojít i na zapálení kytary, které působilo démonicky a opravdu efektně, stejně jako hraní na hořící činel. Perfektní jízda od začátku do konce a nezbývá mi než vás pozvat."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)