Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Prague Cello Quartet exceloval na předposledním koncertě festivalu Za poklady Broumovska
banner

Prague Cello Quartet exceloval na předposledním koncertě festivalu Za poklady Broumovska

René Herzán

Pondělí, 27. srpna 2018

Prague Cello Quartet exceloval na předposledním koncertě festivalu Za poklady Broumovska

Bouřlivým a dlouhotrvajícím potleskem, který si vyžádal dva další přídavky, skončil devátý koncert prázdninového hudebního cyklu Za poklady Broumovska. Sobota 25. srpna patřila souboru Prague Cello Quartet, který oslnil publikum v kostele sv. Jiří a Martina v Martínkovicích.

Předposlední koncert 13. ročníku festivalu si na své konto připsal letos zatím nejvyšší návštěvnost, nejvyšší vybrané vstupné i nadšené reakce posluchačů. Do martínkovického kostelíku, který doslova praskal ve svých kostelních švech, se vměstnalo 550 návštěvníků a kasičky s dobrovolným vstupným zaplnilo přes 40 tisíc korun.

Čtveřice mladých violoncellistů Prague Cello Quartet vystoupila s originálním repertoárem, který zahrnoval klasické skladby, písně z muzikálů Fantom Opery nebo Jesus Christ Superstar, filmové melodie i moderní hity od Coldplay, Queen, Eda Sheerana a Bobbyho McFerrina.

"Koncert formace Prague Cello Quartet byl milým vybočením z čistě klasické hudby do světa pop music, jazzu i rocku. Festivalové publikum se v rámci téměř dvou hodinové show pobavilo a na konci koncertu i zapojilo do produkce čtyř skvělých hráčů, kteří dokázali, že klasika může i bavit," zhodnotila sobotní podvečer v nabitém kostele v Martínkovicích ředitelka festivalu Tereza Kramplová.

Poslední, desáté festivalové zastavení nabídne posluchačům vystoupení renomované sopranistky Kateřiny Kněžíkové, houslisty Milana Al-Ashaba a orchestru L´Armonia Terrena pod vedením dirigenta Zdeňka Klaudy. Závěrečná festivalová znělka se rozezní v sobotu 1. září od 18 hodin v kostele sv. Vojtěcha v broumovském klášteře.

Foto Barbora Hrdá

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)