Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Při druhém "pokladovém" koncertu zahraje Musica Braunensis hudbu autorů broumovského regionu
banner

Při druhém "pokladovém" koncertu zahraje Musica Braunensis hudbu autorů broumovského regionu

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 6. července 2017

Při druhém "pokladovém" koncertu zahraje Musica Braunensis hudbu autorů broumovského regionu

Druhé zastavení hudebního festivalu Za poklady Broumovska se uskuteční v sobotu 8. července od 18 hodin v kostele sv. Michaela ve Vernéřovicích, kde vystoupí komorní soubor Musica Braunensis založený roku 2007 zpěvákem, broumovským rodákem Jakubem Hrubým, za účelem realizace neznámých a zapomenutých skladeb autorů Břevnovsko-broumovského kláštera.

Musica Braunensis spolupracuje s vynikajícími interprety a sólisty Národního divadla v Praze. Cílem souboru je přinášet nejvyšší interpretační kvalitu na venkov i do malých měst a napomoci tak obnovení a rozvíjení kulturních hodnot a tradic, na které dnes tak často zapomínáme. Postupem doby se tento ansámbl zaměřil na duchovní hudbu českých skladatelů, např. V. A. Michna z Otradovic, B. M. Černohorský, J. D. Zelenka, Š. Brixi, J. A. Sehling, F. X. Brixi, J. J. Ryba, B. Martinů, J. Strejc, L. Sluka, F. X. Thuri a další. Hudba skladatelů broumovského regionu i jejich slavnějších kolegů v podání souboru Musica Braunensis bude jistě dalším důvodem, proč být hrdý na svůj region.

Soubor vystoupí s tímto programem:

W. A. Mozart (1756 – 1791)
Sonata da chiesa
P I.Friedrich, OSB (1719– 1788)
Salve Crux Sancta, Aria in A per tenore
Cruces et catastae flamme, Aria in A per soprano
Salve Regina, Novodobé premiéry
W. A. Mozart (1756 – 1791)
Sonata da chiesa
V. Fechner (1725 – 1801)
Litanie de SS Patronis Regni Boemiae in F, novodobá premiéra
J. Pelikán (*1970)
Confessione kantáta na text sv. Augustinapro sólový kvartet, komorní soubor, Světová premiéra

12. ročník festivalu, nad nímž převzalo záštitu Ministerstvo kultury, podpořili partneři MND a Kasper, Veba, Raiffeisen Leasing a Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze a místní farnosti, město Broumov, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích. Mediálními partnery 12. ročníku festivalu jsou Český rozhlas Hradec Králové, Opera+, Harmonie, Týdeník Rozhlas, PROPAMÁTKY a Naše Broumovsko. Festival pořádá Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov a Za poklady Broumovska o.p.s.

Aktuální informace naleznou zájemci na webových stránkách festivalu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)