Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Přihlašování do 8. ročníku pěvecké soutěže Česko zpívá vrcholí. Soutěžit budou i Broumováci
banner

Přihlašování do 8. ročníku pěvecké soutěže Česko zpívá vrcholí. Soutěžit budou i Broumováci

RENÉ HERZÁN

Sobota, 11. ledna 2014

Přihlašování do 8. ročníku pěvecké soutěže Česko zpívá vrcholí. Soutěžit budou i Broumováci

Již pouze do konce ledna se mohou začínající zpěváci hlásit do celostátní pěvecké soutěže s mezinárodní účastí Česko zpívá 2014, a získat tak šanci předvést svůj talent před odbornou a hvězdnou porotou a zařadit se po bok dřívějších účastníků soutěže, jako jsou Eva Matějovská, Michal Šeps nebo Markéta Konvičková. Své svěřence do soutěže posílí i učitelka zpěvu na broumovské umělecké škole Romana Rošková.

"Už loni se do semifinále dostala Pamela Kocel, tam sice už do trutnovského finále nepostoupila, ale zkušenost to byla dobrá. Kamila Nývltová seděla v porotě, zpěv Pamely chválila a pak se spolu vyfotily. Letos se chystám poslat své tři žáky - zmíněnou Pamelu, dále Veroniku Tůmovou a Lukáše Knýbela," řekla Romana Rošková.

Česko zpívá je moderně pojatá pěvecká soutěž pro začínající zpěváky – děti, mládež i dospělé s mezinárodní účastí ze Slovenska, Polska a Německa. Hlavním cílem je podpořit pěvecký talent dětí a mládeže - objevit nové talenty a dát jim možnost prosadit se. Úspěšní účastníci mohou získat mimo jiné originální kovanou sošku z dílny uměleckého kováře, atraktivní věcné ceny, studiovou nahrávku a možnost veřejně prezentovat svůj talent, mimo jiné ve vysílání Českého rozhlasu.

V porotě tohoto ročníku opět zasednou odborníci a známé tváře, populární osobnosti české hudební scény. Svoji účast přislíbili mimo jiné Roman Vojtek, Tomáš Savka, Bohouš Josef či Zdeněk Podhůrský. Patronkou soutěže je zpěvačka Kamila Nývltová: "Jít posbírat zkušenosti do soutěže, poslechnout si výtky poroty, slyšet mnoho skvělých i různorodých pěveckých výkonů, to je pro každého zpěváka základ a velká zkušenost, která se nedá ničím nehradit," řekla.

Zájemci se mohou do soutěže přihlašovat do 31. ledna 2014 prostřednictvím webového formuláře, kam vloží své nazpívané soutěžní nahrávky. Formulář naleznou na stránkách soutěže. Ze všech zaslaných nahrávek vybere porota postupující soutěžící do výběrových kol, kde již soutěžící zazpívají naživo před odbornou porotou. Tato kola se uskuteční v únoru v Praze a v Olomouci. Nejlepší zpěváci se prozpívají do semifinálových a finálových kol, jež proběhnou v dubnu v Trutnově.

Článek k tématu: V Trutnově zpívalo celé Česko

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)