Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Přípravy na festival Za poklady Broumovska jsou v plném proudu
banner

Přípravy na festival Za poklady Broumovska jsou v plném proudu

Marcela Lilingová

Pondělí, 11. dubna 2011

Přípravy na festival Za poklady Broumovska jsou v plném proudu

Slovo o programu O tom, jak bude vypadat šestý ročník hudebního festivalu Za poklady Broumovska jsme začali uvažovat již den po skončení ročníku pátého. Spokojeni s jeho průběhem, vědomi si toho, že jsme v mnoha ohledech splnili a překročili očekávání, jsme zároveň přijali fakt, že ročník šestý nesmí zůstat pozadu.

Těžký úkol. Štefan Margita svým vystoupením na závěrečném koncertu nasadil vysokou laťku účinkujícím, pořadatelé sami sobě tím, že koncert organizačně velmi náročný zvládli na jedničku.

Pět ročníků jsme importovali na Broumovsko to nejlepší, co klasická či jazzová hudební scéna nabízí. Je čas na export. Broumovsko je krásné nejen svou přírodou, ale žili a žijí zde lidé, kteří světu klasické hudby přinášeli a přinášejí mnoho krásného. Broumovsko bylo a je inspirací pro malíře, spisovatele, skladatele i hudebníky. Tento potenciál se pro dramaturgyni festivalu Terezu Kramplovou stal zdrojem inspirace při sestavování programu.

Zahajovat letos budeme v Ruprechticích. S komponovaným pořadem Vita Caroli k nám přijedou harfistka Kateřina Englichová, na hoboj bude hrát Vilém Veverka, Jan Čenský pořad doprovodí recitací. Během dalších osmi sobotních večerů uslyšíte mimo jiné mladé hudebníky, kteří mají na Broumovsku své kořeny a díky svému obrovskému talentu a píli se již prosadili v České republice i za jejími hranicemi. Do Vižňova nám přijede 6. srpna zahrát flétnistka Jana Jarkovská se svými hudebními přáteli, za houslisty, bratry Šimonem a Matoušem Michalovými, přijeďte 9. července do Vernéřovic. Loučit s festivalem se letos budeme v Broumově. Soubor Octopus Pragensis při sestavování svého programu čerpal z notových záznamů nalezených a uložených v archivu broumovského kláštera.

Úplný výčet míst a účinkujících naleznete v přiloženém programu. I letos je sestaven tak, aby vám zpříjemnil letní sobotní podvečery. Loňský pátý ročník potvrdil, že festival má již své stálé publikum. Přidejte se k nim. Poznejte jeho mimořádnou atmosféru. Přijeďte na Broumovsko, poznejte jeho krásu, zaposlouchejte se do hudby, která rozeznívá prostory barokních kostelů.

Záštita nad festivalem

I letos se festival koná pod osobními záštitami pánů Mons. Dominika Duky OP, arcibiskupa pražského, metropolity a primase českého, P. Prokopa Petra Siostrzonka, O.S.B., převora břevnovského a broumovského a Bc. Lubomíra France, královéhradeckého hejtmana.

Čestná rada festivalu

Novým členem Čestné rady festivalu Za poklady Broumovska se od letošního roku stává pan Štefan Margita. Je to pro nás čest a ocenění naší práce. Vstupné na koncerty je dobrovolné. Získané finanční prostředky budou jako vždy věnovány na opravy a úpravy broumovské skupiny kostelů.

Hudební dílna 2011, doprovodný program hudebního festivalu Za poklady Broumovska 2011

Loňská dobrá zkušenost nás vede k tomu, že i letos proběhne v rámci festivalu hudební dílna pro děti a mládež. Letošní novinkou bude nabídka účasti nejen dětí, ale i rodičů, kteří tak mohou spolu se svými dětmi strávit příjemný den ve společnosti hudby, špičkových hudebníků a s hudebními nástroji, na které si mohou zkusit zahrát. Hudební dílna proběhne 23. července v zahradě broumovského kláštera.

Program 6. festivalového ročníku.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)