Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • První polovinu festivalu Za poklady Broumovska zakončil koncert klavíristy Karla Vrtišky
banner

První polovinu festivalu Za poklady Broumovska zakončil koncert klavíristy Karla Vrtišky

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Pondělí, 28. července 2014

První polovinu festivalu Za poklady Broumovska zakončil koncert klavíristy Karla Vrtišky

První polovinu festivalu Za poklady Broumovska zakončil tuto sobotu v kostele sv. Barbory v Otovicích koncert klavíristy Karla Vrtišky. V jeho podání si návštěvníci vyslechli Janáčkovy skladby pro klavír, Jaro Josefa Suka nebo Dvořákovy Humoresky.

Mezi dvěma stovkami lidí, které zcela zaplnily lavice otovického kostela, byla řada pravidelných návštěvníků festivalových hudebních podvečerů. "Letos jsme si nenechali ujít ještě ani jeden koncert. Pokaždé je to jedinečný zážitek," chválí dramaturgii festivalu manželé z Broumovska. Jejich slova potvrzuje i skupina lidí, které nadchl výkon mladého klavíristy Karla Vrtišky: "Na koncerty jezdíme celé léto každý týden až ze Dvora Králové, stojí to za to."

Dobrovolné festivalové vstupné je určeno na péči o kostely broumovské skupiny, návštěvníci koncertu Karla Vrtišky přispěli částkou 10 tisíc korun. V polovině festivalu je tedy v pomyslné kasičce již 80 tisíc korun, za které patří dík 1300 návštěvníkům prvních pěti koncertů.

V sobotu 2. srpna vstoupí festival klasické hudby Za poklady Broumovska do své druhé poloviny hudebně literárním koncertním pořadem Osudová láska aneb milostný deník Zdeňka Fibicha. Na návštěvníky šestého festivalového koncertu, který se koná v kostele Povýšení svatého Kříže v Adršpachu, čeká skvěle namíchaný koktejl hudby, zpěvu a čteného slova v podání sopranistky Lucie Silkenové, herce Ondřeje Kepky, houslistky Markéty Janouškové a klavíristy Miroslava Sekery.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)