Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • PSO Festival Za poklady Broumovska poprvé v historii zavítá do Police nad Metují
banner

PSO Festival Za poklady Broumovska poprvé v historii zavítá do Police nad Metují

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 18. srpna 2016

PSO Festival Za poklady Broumovska poprvé v historii zavítá do Police nad Metují

Z důvodu špatného stavu kostelů v Šonově u Broumova a v Heřmánkovicích zavítá koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska do Police nad Metují a Bezděkova nad Metují. V sobotu 20. srpna tak od 18 hodin vystoupí v polickém kostele Nanebevzetí Panny Marie Trio Arundo. Vstupné na koncert je dobrovolné. Výtěžek putuje na pomoc kostelům.

Fagotistu Václava Vonáška, klarinetistu Jana Macha a hobojistu Jana Součka doplní hrou na basetový roh laureát řady významných mezinárodních soutěží, komorní hráč i vynikající sólista, Karel Dohnal. Během koncertu zazní Golbergovské variace Johanna Sebastiana Bacha v úpravě Václava Vonáška pro hoboj, klarinet, basetový roh a fagot.

Trio Arundo vzniklo na přelomu roku 2003 a 2004 z iniciativy fagotisty Václava Vonáška. Název souboru je odvozen z latinského označení třtiny, z níž se vyrábějí plátky pro dřevěné dechové nástroje. Všichni tři jeho členové působí v předních českých i zahraničních orchestrech – Berlínské filharmonii, České filharmonii, Symfonickém orchestru hlavního města Prahy FOK a PKF - Prague Philharmonia. Zároveň jsou také držiteli ocenění z prestižních mezinárodních soutěží (Pražské jaro, ARD Mnichov, Melbourne, Lodž). Tvorbu pro dechová tria měli v oblibě zejména francouzští skladatelé přelomu 19. a 20. století, repertoár tria Arundo však zahrnuje originální skladby i transkripce děl autorů všech slohových období. Hráči souboru doplňují program také sólovými skladbami. Trio Arundo je častým hostem komorních cyklů po celé České republice.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)