Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Pusťte si hudbu z gymnaziálního projektu Zahrajme to spolu!
banner

Pusťte si hudbu z gymnaziálního projektu Zahrajme to spolu!

Eva Kroupová

Úterý, 7. března 2017

Pusťte si hudbu z gymnaziálního projektu Zahrajme to spolu!

Ve středu 1. března 2017 proběhl už třetí ročník gymnaziálního projektu Zahrajme to spolu. Konferenční sál IC Broumov zaplnili teenageři jednotlivých škol a mohl se rozjet interaktivní hudební program spadající do výuky hudební výchovy.

Studenti Gymnázia Broumov si opět připravili sérii skladeb ke společnému zpěvu či rytmickému doprovodu. Žáci základních škol se mohli přidat vlastním zpěvem, v jiných skladbách figurami tleskání, luskání, dupání, hrou na tělo.

Novinkou letošního ročníku byl malý kurz tance pod vedením studenta kvinty Jindřicha Novotného. Jindra spolu se sestrou Štěpánkou patří ke špičce závodního tancování společenských a latinskoamerických tanců v rámci celorepublikové ligy. Tentokrát se však zhostil role kouče a snažil se naučit účastníky akce základní kroky ča-či.

Přískoky vpřed i do stran se posunoval program do finále. Mladá generace z různých škol se setkala, seznámila, promíchala, spojila a zdálo se, že se u toho i příjemně bavila. Co víc si přát? Budeme rádi, pokud se nám podaří na pozitivní, mladistvou atmosféru navázat některou z dalších chystaných akcí, například pouličním festivalem 9. Gymplfest.

Vy, kteří už nespadáte do věkové kategorie -teen, si můžete poslechnout některé z hudebních výkonů našich studentů v přiložených videích.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)