Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Rabbits, Årabrot a Butterfly Killers zahrají v Broumově
banner

Rabbits, Årabrot a Butterfly Killers zahrají v Broumově

Šrumec

Neděle, 5. května 2013

Rabbits, Årabrot a Butterfly Killers zahrají v Broumově

Kluci z Rakety přivážejí do Broumova další zajímavé zahraniční kapely. V sobotu 11. května vystoupí v hudebním klubu Ambra v Broumově - Olivětíně američtí Rabbits, norští Årabrot a jako předkapela Butterfly Killers z Hradce Králové. Koncert začne ve 20:30 hodin.

Rabbits z amerického Portlandu budou na evropském turné propagovat nové album Bites Rites. Koncertují od roku 2005 a rok na to začali s vydáváním nahrávek. Na vinylech a kazetách vydali různá minialba, singly a splity, aby v roce 2011 přišli s dlouhohrajícím debutem v jednom z nejrespektovanějších současných metalových vydavatelství Relapse Records. Následovalo druhé album ihned rok poté. To vyšlo na labelu Good to Die a stejně jako debut nabízí divokou muziku, kde se mísí vlivy hardcoru, punku a thrash metalu.

Årabrot vznikli v roce 2001 v norském Haugesundu, nyní už ale sídlí v Oslu. Na své rodné město ale nemůžou zapomenout – už proto, že se pojmenovali podle místního smetiště. Jádro kapely tvoří autor skladeb a kytarista Kjetil Nernes spolu s bubeníkem Vidarem Evensenem. Na jednotlivá tour či nahrávky se k nim poté připojují další muzikanti. Jejich poslední album Solar Anus z roku 2011 sklidilo velký ohlas, dokonce bylo vyhlášeno nejlepším metalovým albem roku v norských cenách Spellemannprisen (obdoba amerických Grammy či českých cen Anděl)! Škatulku metalu ale kapela svým tvůrčím přístupem překračuje – sami svůj styl označují jako noise rock s prvky sludge metalu a doom metalu.

Královehradečtí Butterfly Killers označují svou muziku jako „distorsní blues". V kapele se sešli muzikanti z několika známých skupin. Na foukací harmoniku prohnanou přes různé efekty hraje Štěpán Málek, jinak známý jako zpěvák punkrockové legendy N.V.Ú. Kytaristou je Marek, který působil v nyní již zaniklé skupině Thema 11 – ta patřila k nejznámějším kapelám české hardcoreové scény. Všechno jistí na bicí Kudlis, který předtím bubnoval v kapele Elektročas.

Nenechte si ujít příležitost vidět v Broumově špičkové kapely nezávislé undergroundové scény. Pořádá Šrumec.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)