Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Radůza! Střílela v Adršpachu
banner

Radůza! Střílela v Adršpachu

René Herzán

Neděle, 17. ledna 2016

Radůza! Střílela v Adršpachu

Radůza je česká zpěvačka, šansoniérka, písničkářka, harmonikářka a hudební skladatelka. Kromě skládání vlastních písní se věnuje také komponování vážné a scénické hudby. Jejím koníčkem je lukostřelba, která ji přivedla i do Adršpachu.

Věnujete se lukostřelbě a koncem loňského roku jste byla střílet v Adršpachu. Jak se Vám dařilo?

Ó, já byla nadšená! Umístila jsem se na pátém místě a to je v mezinárodní konkurenci skvělé umístění. Byla to moje první soutěžní sezóna a závod v Adršpachu je považován za jeden z nejtěžších v České republice. Navíc se lukostřelecké závody vyznačují přejícími a pohodovými soupeři, takže to byl opravdu velký relax a zážitek.

Stačila jste se kochat i přírodou?

Ano, jistě. Překrásnou přírodu Adršpachu nelze přehlédnout a i ta z velké části tvořila krásnou atmosféru závodů.

Víte, že z luku, a nejenom z něj, si můžete zastřílet i v Centru Walzel v Meziměstí? Střílí se tu i z pistole, samopalu nebo laserem.

No, vidíte. To by mohla být varianta pro deštivé dny. Ale když to počasí jen trochu dovolí, raději střílím venku. Myslím, že i spousta horolezců raději leze na skalách, než na lezecké stěně. Kontakt s přírodou je pro 3D lukostřelbu zásadní prvek. Možná právě proto ji mám tak ráda.

Co vy a Broumovsko? Prý tu máte příbuzné a Vaše rodina z dědečkovy strany odtud pochází!

Ano, můj dědeček odtud pocházel a vlastně tu žil i jeden z babiččiných bratrů. Čas od času jsme k příbuzným jezdili na návštěvu, ale byla jsem v té době malé děcko, takže si nejvíc pamatuju tetu Andělu, strejdu Emila, jejich kólie a domácí zvířectvo, to že jim přes dvůr tekl potok, a že maminka jedné z mých vzdálených prasestřenic vyráběla umělé ovoce, na výzdobu interiérů a klobouků.

Neplánujete tu nějaké koncertní vystoupení?

Jejda! Tak to hle není otázka pro mne, ale spíš pro moji manažerku. Já jsem nemožná. Vůbec si nepamatuju, kde a kdy hraju a když se to potřebuju dozvědět, musím se jít podívat na své webové stránky. Pokud však ve Vašem kraji žádné vystoupení nemám naplánované, určitě bych byla ráda, kdybychom ho naplánovali.

Děkuji za rozhovor.

Foto archiv Radůza

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)