Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Rakouská dvojice DeadBeatz se vrací do Broumova
banner

Rakouská dvojice DeadBeatz se vrací do Broumova

Michaela Plchová, foto archiv ArtCafé

Čtvrtek, 17. února 2022

Rakouská dvojice DeadBeatz se vrací do Broumova

Koncert se uskuteční ve středu 9. března od 19 hodin v sále Dřevník v broumovském klášteře

Vzezření ostrých hochů a zvuk, při kterém si jistě – kromě dalších – vzpomenete na Johny Cashe v jeho našláplém období. To je dvojice rakouských hudebníků vystupujících pod názvem DeadBeatz. Do Broumova přijíždějí už podruhé a jak si mnozí pamatují, již jejich první vystoupení zcela naplnilo sál Kreslírna v broumovském klášteře. Z tohoto důvodu se tentokrát jejich koncert přesunul do Dřevníku v areálu klášterní zahrady.

David Karlinger a Bernie Miller zvládnou svůj našlápnutý zvuk vytvořit zcela bez kytary. Stačí jim harmonika, bicí, kontrabas a zpěv. Vypadají sice jako hodně ostří hoši, ale jejich písně jsou bluesové s přechodem do country, rock´n´rollu a rockabilly. Každopádně vaše nohy nenechají v klidu. Show je to ale i na pohled – bubeník David Karlinger ovládá bicí nohama a k tomu hraje na foukací harmoniku. Bernie Miller pak roztáčí kontrabas a zároveň zpívá.

Zatímco živě svou hudbou dosud roztančili každý dav, tak v průběhu pandemie se zaměřili na produkci svého nového alba. Pod názvem Meet Us At Dawn vyšlo v listopadu loňského roku v punkovém vydavatelství SBÄM Records. Při jehož nahrávání spolupracovali David a Bernie s různými producenty a skladateli tak, aby tak využili celou škálu a potenciál svého zvuku. Na albu díky tomu najdeme jak tiché bluesové kousky, tak i nadupané rock’n’rollové fláky – přesně to všechno jsou DeadBeatz.

Koncert se koná v rámci koncertního cyklu ArtCafé a vy si lístky na něj můžete koupit už nyní v síti smsticket.cz, či na pokladně prohlídkového okruhu. Cena zůstává stejná jako u ostatních koncertů: 190 korun, 150 korun pro členy klubu ArtCafé a nově 90 korun pro studenty do 26 let.

Poslechnout si je můžete třeba v tomto videu

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)