Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Rickolus a Stinka vystoupí v Broumově
banner

Rickolus a Stinka vystoupí v Broumově

PETR OSOBA

Neděle, 27. října 2013

Rickolus a Stinka vystoupí v Broumově

Ambra club v Broumově - Olivětíně nabídne v sobotu 16. listopadu z našeho pohledu unikátní zážitek. Dvojkoncert, na kterém zahrají dva sólisti (možná by se hodilo i slovo písničkáři): Rickolus z Jacksonville na Floridě a Stinka, toho času doma v Praze, ale původem z Broumova.

Rickolus, občanským jménem Richard Colado, pojede své první evropské tour, na kterém bude představovat hlavně písničky z nové desky Troubadour, vycházející v těchto dnech na labelu Circle Into Square. Je to album o lásce, přesněji řečeno o Richardově lásce k jeho manželce. Ta musí být opravdu silná – inspirovala ho ke vzniku 24 písní a deska tak vychází jako dvoualbum. Jedna polovina je zpracovaná "akusticky", druhá "elektricky". Rickolus taky nedávno vydal společný split singl s Austronautalisem – chlapíkem, co se vynořil ze stejných vod a nyní už na našem kontinentu zdomácněl. Není důvod nevěřit, že to samé může potkat i Rickoluse.

Jako Stinka představí své písně Hanka Lundiaková, rodačka z Broumova, žijící nyní v Praze. Poslední dobou o ní bylo slyšet hlavně v souvislosti s její spisovatelskou dráhou. Nedávno ale vrhla na svět svoje debutové album Krrrva! Koncert v Ambře bude jeho broumovským uvítáním. Hanka, která kdysi hrála např. s kapelami Rudovous, Tři sestry nebo Kaspar von Urbach, vydala album díky "tajuplnému mecenášskému daru" vlastním nákladem. Nabízí na něm patnáct písní, ve kterých zvukově dominuje její akordeon, ale zároveň ji doplňuje velké množství hostů s dalšími nástroji (mj. Martin Černý, Ondřej Ježek, Tomáš Schilla). Všechno pak rámují vynikající texty.

V Ambře tentokrát nebudeme hrát hru předskokan vs. hlavní hvězda, ale za večer budeme mít možnost užít si dva samostatné perfektní koncerty. Tak tedy, Rickolus & Stinka, sobota 16. listopadu, 20:30 hodin, Ambra club, vstup 150 korun. Pořádá Šrumec.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)