Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Šansonový recitál 6NaChodníku ukončil letošní broumovské ArtCafé
banner

Šansonový recitál 6NaChodníku ukončil letošní broumovské ArtCafé

Kateřina Ostradecká

Sobota, 19. prosince 2015

Šansonový recitál 6NaChodníku ukončil letošní broumovské ArtCafé

Náchodské hudební seskupení 6NaChodníku proměnilo ve středu 16. prosince Kreslírnu broumovského kláštera v šansonovou kavárnu. Poslední letošní koncert hudebního programu ArtCafé si přišlo vyslechnout na sedm desítek návštěvníků.

Známá šansonová kapela 6NaChodníku sebou z Náchoda přivezla předvánoční, téměř dvouhodinový recitál vlastní tvorby. Podmanivý hlas "frontmanky" a zpěvačky Lucie Peterkové doprovázel na klavír Tomáš Peterka, na kontrabas Milan Poutník, na bicí Ondřej Tuček, na housle Tomáš Lhotský, na saxofon a klarinet Petr Záleský. O pódiový zvuk se staral Michal Kops.

"Do Broumova jsme se vrátili po dlouhých sedmi letech a vlastně jsme nevěděli, jestli už tu na nás nezapomněli... Ale zdá se, že ne! A musím říct, že jsem už dlouho nezažila, že přijdu k mikrofonu a nemusím moc investovat do budování atmosféry. Už když jsme sálem přicházeli k pódiu, bylo cítit, že ti, co přišli, tak se těší. To je neskutečné plus. Takové koncerty bývají výjimečné právě pro tu atmosféru, která se nedá ani naplánovat, ani vynutit... Ta prostě buď vznikne... Nebo ne. A v Broumově se to fakt povedlo. Takže se nám, až na náročnější akustiku sálu, hrálo skvěle a kromě našich klasických příběhů jsme se pokusili posluchače ladit také vánočně," uvedla Lucie Peterková.

Program ArtCafé, který byl letos díky projektu Klášter Broumov – živé evropské centrum kultury a vzdělávání podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska, bude pokračovat i v novém roce. Ve středu 13. ledna v 19 hodin ho odstartuje divadelní představení režiséra Radovana Lipuse a dramatičky Lenky Lagronové Zahrada Jane Austenové. V poetickém příběhu slavné britské spisovatelky se představí herečky Marie Málková, Apolena Veldová a Lucie Štěpánková. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v klášterní kavárně Café Dientzenhofer.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)