Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Saxofon a akordeon Dua Aliada zněly šonovským kostelem svaté Markéty
banner

Saxofon a akordeon Dua Aliada zněly šonovským kostelem svaté Markéty

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 22. července 2019

Saxofon a akordeon Dua Aliada zněly šonovským kostelem svaté Markéty

Běžně koncertují v hudebních síních po celém světě i na neobvyklých a netradičních místech. V sobotu 20. července je hudební festival Za poklady Broumovska zavedl do kostela sv. Markéty v Šonově, kde vystoupili v české premiéře na čtvrtém festivalovém koncertu – rakouské Duo Aliada, neboli saxofonista Michal Knot a akordeonista Bogdan Laketic.

Dva zvukově originální nástroje v nezvyklé hudební kombinaci přilákaly během horkého sobotního podvečera do zcela zaplněného šonovského kostela přes tři sta milovníků klasické hudby. Díky nim i díky skvělému programu připsal čtvrtý koncert na festivalové konto zatím nejvyšší letošní částku vybranou díky dobrovolnému vstupnému – 30.160 korun.

"Aliada znamená spojenectví, v tomto případě spojení dvou nástrojů, které jsou samostatně, natož pak v duu dost neobvyklé. Rakouské Duo Aliada připravilo velmi atraktivní program z vlastních aranží skladeb J. S. Bacha, W. Lutoslawského, E. Griega, I. Stravinského, Ch. Corey a G. Gershwina. Zazněla i skladba T. Skwerese napsaná na objednávku dua, reflektující dnes velmi aktuální téma imigrace a humanity," popsala sobotní večer výkonná ředitelka festivalu Tereza Kramplová.

Foto Michal Sedláček

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)